Це глухий кут – у Зеленського зважилися на нове зізнання щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Це глухий кут – у Зеленського зважилися на нове зізнання щодо Донбасу

Це глухий кут – у Зеленського зважилися на нове зізнання щодо Донбасу
Джерело:  daily.rbc.ua

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та очільник МЗС Дмитро Кулеба звернув увагу українців на те, що новий план дій по Донбасу не з'явився нізвідки, його доволі довго готували, обговорювали та пропрацьовували. Однак наразі, як стверджує міністр, ситуація нагадує глухий кут, оскільки команда російського президента Володимира Птуіна продовжує декламувати монотонний і давно відомий всім монолог замість включення до реалістичного діалогу. На думку дипломата, оскільки справа нікуди не рухається, потрібно робити кроки, які розблокують цей процес. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "РБК-Україна".

Як стверджує Дмитро Кулеба, план Кравчука жодним чином не підміняє ту роботу, яку роблять радники лідерів на рівні нормандського формату.

"Про ключові рішення й алгоритми дій домовляються в нормандському форматі, потім це спускається в Мінськ на ТКГ, де ці речі відпрацьовуються... Жодні ідеї та плани не з'являються нізвідки, вони завжди спрямовані на те, щоб дати поштовх переговорному процесу, створити таку комбінацію, за якої Росія буде вмотивована йти на конструктивні кроки", – наголошує український дипломат.

За словами глави МЗС, Після відповіді команди Путіна її планом, Україна має 2 вибори:

  • залишити все як є;

  • придумати щось нове, що не перетинає наші червоні лінії, покласти його на стіл і втягувати іншу сторону в обговорення.

Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що він підтримує другий сценарій.

"Адже якщо ми скажемо: "Окей, вони нічого не хочуть, давайте і ми сядемо і нічого не будемо хотіти", – тоді все заглухне. А нагадаю, йдеться про територіальну цілісність нашої держави, життя наших людей 7 років під обстрілами, життя і здоров'я наших військовослужбовців, повернення наших територій. Це все не жарти. І ми маємо бути кревно зацікавлені в тому, щоб в ТКГ і Нормандії щось відбувалося", – зазначив очільник МЗС України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що відомий російський опозиціонер Гаррі Каспаров дав слушну пораду міжнародній спільноті щодо того, як раз і назавжди зупинити Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?