Це лише товар: експерт пояснив наступні дії Путіна щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Це лише товар: експерт пояснив наступні дії Путіна щодо України

Це лише товар: експерт пояснив наступні дії Путіна  щодо України
Джерело:  online.ua

Очільник аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк прокоментував гучні заклики американського лідера Дональда Трампа. За його словами, заяви про необхідність примирення України і Росії лунають на тлі того, що в Штатах йде президентська кампанія. З іншого боку, це посил Трампа Путіну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Росія намагається зривати будь-які переговори. Приміром, у Кремлі не хочуть їхати на переговори в нормандському форматі в Берлін у квітні. Тому заява Трампа – месидж не стільки Україні, скільки Росії. Україна і так хоче миру і звільнення своїх територій. А Трамп каже росіянам: шукайте мир, шукайте можливості", - пояснює Микола Давидюк.

На думку аналітика, головне, щоб компроміс щодо примирення був не за рахунок України. Він наголосив, що повинні бути чіткі червоні лінії, за які офіційний Київ не матиме права перейти. Бо, вважає Давидюк, спроба їх перейти може призвести до делегітимізації влади. І це розуміють, тому сумнівно, що керівництво держави перейде межу.

За словами експерта, сумнівно, що Путін почує Трампа. Лише за умови, якщо йому це буде вигідно.

"Росія частіше все ігнорує. І, вочевидь, це саме той випадок. Але це може бути для Кремля мотивацією для поступок по Сирії, якщо в Москві зрозуміють, що за можна отримати якийсь бонус. Зокрема, зняття санкцій. Україна для росіян – винятково товар, яким вони намагається підзаробити", - підкреслив Давидюк.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що зараз відбувається з Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?