Це марафон. У Пентагоні прокоментували темп контрнаступу ЗСУ
Категорія
Світ
Дата публікації

Це марафон. У Пентагоні прокоментували темп контрнаступу ЗСУ

Це марафон. У Пентагоні прокоментували темп контрнаступу ЗСУ
Джерело:  online.ua

Пентагон прокоментував контрнаступ ЗСУ та зазначили, що США надалі підтримуватиме Україну. Також він заявив що контрнаступ ЗСУ проти РФ – марафон, а не спринт.

Джерело: Міноборони США

США планує підтримувати Україну надалі

Генерал Патрік Райдер, речник Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки, під час брифінгу підкреслив, що надалі США буде продовжувати підтримувати Україну в її зусиллях. Він зауважив, що контрнаступ наразі триває, і занадто рано робити висновки, оскільки битва з Росією ще не завершена.

Ми з самого початку говорили, що це буде дуже важка операція та важка боротьба для них. Це марафон, а не спринт. Тож не повинно бути жодних ілюзій щодо цього факту, – зазначив Райдер, відзначаючи динаміку та непередбачуваність конфлікту.

Він також підкреслив, що наслідки цього конфлікту можуть відчутно вплинути не лише на Європу, а й на світ загалом.

Кожен, хто вивчає історію, знає, що битва не закінчена, поки та не завершиться. Так що я не збираюся підбивати підсумки в середині бою. Це було б недоречно. Що ми збираємося робити, то це продовжувати підтримувати Київ стільки, скільки буде потрібно, – додав Райдер.

США допомагає українським військовим

Раніше Пентагон офіційно заявив, що США підтвердили готовність долучитися до підготовки українських пілотів для винищувачів F-16, якщо європейські союзники не будуть встигати з проведенням навчання.

Київ самостійно ухвалить рішення щодо того, скільки пілотів повинні будуть пройти навчання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?