Це майбутня наддержава - Німеччина звернулася з несподіваною пропозицією до ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Це майбутня наддержава - Німеччина звернулася з несподіваною пропозицією до ЄС

Це майбутня наддержава - Німеччина звернулася з несподіваною пропозицією до ЄС
Джерело:  online.ua

Китай - це майбутня наддержава, з якою потрібно дружити не тільки в економічній сфері, але і в політичній. З такою несподіваною заявою виступив глава МЗС Німеччини Гайко Маас, який закликав Євросоюз створити єдину стратегію щодо Китаю, щоб захистити свої вільні цінності. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bild.

"Китай - це майбутня наддержава, Китай - найбільший торговий партнер Німеччини. Як би там не було, ми не повинні обмежувати діалог з Пекіном тільки економічними і торговельними питаннями, ми потребуємо єдиної європейської стратегії, щоб захищати наші вільні цінності", - заявив Маас .

Глава німецької дипломатії підкреслив, що не варто звинувачувати Китай у приховуванні даних про коронавірус. Він вважає, що чимало країн в перші тижні поширення захворювання допустили помилки в боротьбі з вірусом.

"Зрозуміло, нам необхідна повна прозорість, щоб можна було прояснити походження вірусу. Я впевнений, що в кінцевому підсумку це і в інтересах Китаю", - зазначив він.

Втім, в Євросоюзі підтримують пропозицію Німеччини, яка закликає зміцнити відносини з Китаєм у всіх сферах. Кілька днів тому Верховний представник ЄС Жозеп Боррель відзначав, що КНР залишається важливим партнером Європейського Союзу, незважаючи на суперечки, пов'язані з коронавірусом.

"Я не називаю сьогодні Китай системним суперником, як було записано в стратегічній доповіді, яку ЄС представив в минулому році. Як я говорив, ми вважаємо його не тільки системним суперником, але і важливим партнером, конкурентом, торговим партнером. Є багато різних визначень. Не можна застосовувати до Китаю односторонній підхід. Між нами комплексні відносини ", - відзначав Боррель.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Німеччина звернулася з несподіваною пропозицією до України і Росії. Глава МЗС ФРН Гайко Маас закликав Москву і Київ піти на компроміс по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?