Це моя клятва: Лукашенко озвучив несподівану пропозицію білорусам
Категорія
Політика
Дата публікації

Це моя клятва: Лукашенко озвучив несподівану пропозицію білорусам

Це моя клятва: Лукашенко озвучив несподівану пропозицію білорусам
Джерело:  online.ua

27 жовтня нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Всебілоруські народні збори стануть майданчиком для вироблення стратегії розвитку країни — і він не буде створювати щось "під себе". За його словами,  такі збори — це особлива форма народовладдя, а під час форуму слід визначити, як буде розвиватися Білорусь у майбутньому. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "БЕЛТА".

"Говорив не раз і ще раз хочу повторити: все буде так, — і Конституція, і питання будуть вирішуватися, — як вирішить лише білоруський народ. Це не порожні слова. Це моя клятва. Під завершення мого президентського життя я гарантую, що буде лише так, як вирішить народ. Ми не будемо мишкуванням займатися, не будемо створювати щось під себе. Як люди вирішать — так і буде", — пообіцяв білоруський диктатор.

За словами скандального політика, Всебілоруські народні збори треба зробити конституційною формою народовладдя, "не під якісь особистості". Такі пропозиції вже надходили — і він не проти, "але це народу вирішувати". Одним із важливих питань майбутніх зборів стане підведення підсумків соціально-економічного розвитку країни за останні 5 років.

"Життя йде, країна працює, розвивається; незважаючи на всякі ультиматуми з боку - перш за все наших сусідів, - у спокійному ритмі працюють підприємства, транспорт і торгівля", — стверджує Лукашенко.

На переконання диктатора, люди, особливо в Мінську, "оцінили, що вони можуть втратити", і "хочуть так, як було до виборів". За його словами, "так і буде", влада забезпечуватиме це "усіма можливими, доступними за законом засобами". На думку Лукашенка, потрібно організувати дискусію не лише на рівні фахівців, парламентарів, представників держструктур, а й почути думки, пропозиції трудових колективів, пересічних громадян.

"Це повинен бути реальний діалог із вироблення стратегії розвитку країни. Нехай люди відкрито говорять, обговорюють - приймемо рішення і будемо по них жити", — зазначив диктатор.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Олександр Лукашенко фактично дав на згоду  на масштабні репресії проти молоді та інших білорусів, які беруть участь у протестних акціях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?