Це може статися уже в 2023 році — українцям повідомили чудову новину
Категорія
Політика
Дата публікації

Це може статися уже в 2023 році — українцям повідомили чудову новину

Це може статися уже в 2023 році — українцям повідомили чудову новину

Директорка центру "Нова Європа" Альона Гетьманчук поділилася з українськами громадянами неочікуваною та радісною новиною. За її словами, Україна може розраховувати на отримання Плану дій щодо членства в НАТО у 2023 році, проте, як стверджує експертка, для цього потрібно виконати кілька дуже важливих умов. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Я думаю, що нам варто було б орієнтуватися на отримання ПДЧ в 2023 році. Це закінчиться перший період участі України в Програмі розширених можливостей НАТО, буде здійснена певна оцінка... Якщо ми зможемо продемонструвати, що цей статус ми використовуємо ефективно, якщо до того часу ми імплементуємо хоча б одну-дві річні національні програми ефективно, ми покажемо що дійсно є бажання імплементувати не лише на рівні декларацій оголошувати, то це абсолютно реально в 2023 році", — наголосила Альона Гетьманчук.

На переконання політичної експертки, наразі вкрай важливо випрацювати грамотну комунікацію з тими членами НАТО, які поки навіть не хочуть і чути про ПДЧ для нашої країни, щоб вони нарешті погодилися детально обговорити це питання, яке є доленосним для офіційного Києва.

Не можна не згадати про те, що нещодавно офіційний Вашингтон озвучив Україні нову слушну пораду. Так, тимчасова повірена у справа США Крістіна Квін звернула увагу на те, що влада нашої країни повинна, в першу чергу, розібратися з двома важливими проблемами перед вступом до НАТО. Як стверджує експертка, перш за все, йдеться про територіальну цілісність і корупцію.

"Перед Україною стоять два виклики у євроатлантичній інтеграції: перший це — агресія Росії на кількох фронтах, зокрема й анексія Криму, агресія на Донбасі та дезінформацією. Другий виклик — боротьба з корупцією. І обидва виклики — суттєві", — наголосила представниця офіційного Вашингтону в Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв про новий неочікуваний план НАТО, про який розповіли анонімні джерала в Альянсі. Йдеться про те, що Альянс планує в найближчому майбутньому залучити ще одну країну до блоку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?