Це може врятувати Україну - експерт озвучив слушну пораду для влади
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це може врятувати Україну - експерт озвучив слушну пораду для влади

Це може врятувати Україну - експерт озвучив слушну пораду для влади

Український юрист та вдвокат В'ячеслав Ганган звернув увагу на те, що ухвалення законопроєкту щодо антимонопольної реформи дозволить врятувати Україну та українську економіку, а також допоможе створити середній клас. На переконання експерта, одна з головних причин нездоров'я економіки країни – проблеми з конкуренцією. Окрім того, Ганган підкреслив, що у нашій державі створено багато антикорупційних органів, які фактично борються з наслідками, але майже ніхто не може вплинути на причини, на економічну систему. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Обозреватель".

"Питаннями конкуренції займається Антимонопольний Комітет України – слабкий орган з куцими повноваженнями і застарілою матеріально-технічною базою. Його співробітники отримують маленькі зарплати, працюють на застарілих комп'ютерах, а для того, щоб отримати інформацію, їм доводиться відправляти запити поштою. При цьому вони виконують досить серйозну роботу, працюють з великими підприємствами – монополістами, виписують великі штрафи, на них часто чиниться тиск", – підкреслив український юрист.

За словами Гангана, врятувати економіку України може саме антимонопольна реформа, підвищення статусу Антимонопольного комітету та розширенням його повноважень. Юрист також нагадав, що саме цього вимагає від України і Євросоюз.

"Вирішити питання реформування АМКУ покликаний законопроєкт №2730-2 "Про внесення змін до деяких законів України щодо конкуренційного-антимонопольної реформи", поданий народними депутатами. Його ухвалення життєво необхідне для економіки. Допомогти їй вибратися з тієї ями, в якій вона знаходиться, можна тільки створивши здорове конкурентне середовище. А зробити це без антимонопольної реформи неможливо", – наголосив В'ячеслав Ганган.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Володимир Зеленський висунув новий ультиматум команді очільника Кабміну Дениса Шмигаля щодо реформи сіл та невеличких містечок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?