Це надзвичайно важливо - ЄС готує новий удар по Путіну
Категорія
Світ
Дата публікації

Це надзвичайно важливо - ЄС готує новий удар по Путіну

Це надзвичайно важливо - ЄС готує новий удар по Путіну
Джерело:  online.ua

У литовському уряді виступили з несподіваною заявою, яка стосується Росії та отруєння опозиціонера Олексія Навального. Офіційний Вільнюс хоче обговорення інциденту на рівні найближчого саміту Євросоюзу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву президента Гітанаса Науседи.

За його словами, литовські представники виступають з офіційної ініціативою з цього приводу.

"Литва буде серед тих держав, які піднімуть це питання на саміті ЄС, оскільки це надзвичайно важливо", - пояснив Науседа.

Напередодні у середу, 2 вересня, німецькі експерти оголосили результати перевірки Навального, який знаходиться в одній з клінік Берліна. Вони заявили, що в організмі опозиціонера знайшли сліди бойової отрути — вона належить до групи "Новачок".

Саме з цією отрутою пов'язаний резонансний інцидент в британському містечку Солсбері, де намагалися вбити Сергія Скрипаля — колишнього розвідника Москви.

Нагадаємо, інцидент з Навальним трапився 20 серпня, коли той планував вилетіти з Томська в Москву, однак на борту йому стало зле. Літак терміново сів в Омську, політика направили до місцевої лікарні — там лікарі намагалися прив’язати стан пацієнта до якихось більш-менш природних причин.

Згодом Навального транспортували до Німеччини — після чисельних відмов російських фахівців та звернення дружини політика особисто до президента Володимира Путіна.

Як повідомляв ONLINE.UA, німецький уряд разом з Євросоюзом спільно спостерігає за реакцією Кремля на вісті про отруєння опозиціонера Олексія Навального бойовими речовинами. Саме від неї залежить позиція Брюсселя й Берліна.

За словами федеральної канцлерки Ангели Меркель, йдеться перш за все про згоду російської сторони співпрацювати в розслідуванні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?