Залежить від Росії - Меркель поставила жорсткий ультиматум Путіну
Категорія
Світ
Дата публікації

Залежить від Росії - Меркель поставила жорсткий ультиматум Путіну

Залежить від Росії - Меркель поставила жорсткий ультиматум Путіну
Джерело:  online.ua

Німецький уряд разом з Євросоюзом спільно спостерігає за реакцією Кремля на вісті про отруєння опозиціонера Олексія Навального бойовими речовинами. Саме від неї залежить позиція Брюсселя й Берліна. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами федеральної канцлерки Ангели Меркель, йдеться перш за все про згоду російської сторони співпрацювати в розслідуванні.

"Багато чого залежить від реакції російського уряду", - наголосила Меркель.

20 серпня впливовий російський опозиціонер Олексій Навальний потрапив в реанімацію у важкому стані прямо з борту літака, на якому він летів з Томська в Москву. У команді опозиціонера повідомили, у політика токсичне отруєння, через що його ввели в кому. Речниця Навального Кіра Ярмиш запевняє, політика навмисно отруїли.

Наразі він знаходиться на лікуванні в берлінській клініці. Німецькі лікарні напередодні оголосили — причиною отруєння стала бойова отрута, вона належить до групи "Новачок" - речовини, яка вже згадувалася у контексті Росії та спроб убивства.

Цікаво, що російські лікарі тривалий час заявляли — слідів отруєння в організмі Навального вони не знайшли. Також кілька діб після інциденту російська влада відмовлялася починати розслідування, оскільки жодних протиприродних подій, пов'язаних з опозиціонером, не сталося.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник Міністерства закордонних справ Німеччини Гайко Маас виступив з новою гучною заявою — він заговорив про те, що наразі бачить "темні хмари" у відносинах Європи з Росією. Окрім того, відомий політик неочікувано додав, що дуже важливо для міжнародної спільноти зберегти конструктивні відносини з офіційною Москвою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?