Це надзвичайно важливо - Зеленський звернувся з проханням до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Це надзвичайно важливо - Зеленський звернувся з проханням до українців

Це надзвичайно важливо - Зеленський звернувся з проханням до українців
Джерело:  online.ua

17 квітня глава держави Володимир Зеленський звернувся до громадян з новим проханням - він наголосив, що карантин – тимчасовий, але надважливий. За словами президента, сьогодні пікніки чи шашлики можуть просто коштувати комусь життя. Саме тому Зеленський просить усіх українців святкувати Великодень вдома в колі сім'ї - у такий спосіб кожен з нас може допомогти зупинити поширення пандемії та врятувати мільйони життів. Про нове звернення глави держави до народу інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

Також зазначається, що очільник МОЗ Максим Степанов на традиційній нараді під головуванням Зеленського щодо питань боротьби з коронавірусом повідомив, що рівень смертності від COVID-19 в Україні становить 2,7% від кількості заражених. Варто звернути увагу на те, що це значно нижчий показник, ніж середньосвітовий. Однак, що також важливо розуміти кожному, Україна ще не досягла піку захворюваності, і треба бути обережними через Великодні та травневі свята.

"Так, усі люблять весняні пікніки, всім хочеться посмажити традиційних шашликів. Ми повинні розуміти людей з цими бажаннями. Але треба доносити, що карантин – тимчасовий, але надважливий. Що сьогодні такий пікнік чи такі шашлики можуть просто коштувати комусь життя. Комунікації та роз’яснення – це надзвичайно важливо в такий складний час", - наголосив український лідер.

Глава Кабміну Денис Шмигаль відзвітував президенту, що понад 90% мереж аптек та магазинів в країні забезпечені необхідними засобами захисту. За його словами, комісії з перевірки лікарень у регіонах показали, що попри хорошу статистику від місцевої влади у медиків є чимало проблем. Мовиться про постачання деяких ліків, а також про вирішення транспортних питань та харчування лікарів.

"Якщо влада в регіонах не вміє, не знає – значить, треба розповісти, пояснити. Якщо є гроші, то треба забезпечити їхнє найефективніше використання", - відповів на це глава держави.

Окрім того, в ході наради обговорювалося й те, що в разі нестачі коштів на певні послуги в регіонах фінансування виділять зі Стабілізаційного фонду, створеного спеціально для подолання епідемії COVID-19. Він запрацює, щойно закон про зміни до бюджету набуде чинності.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 16 квітня очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов звернувся до українських громадян з важливим попередженням та пояснив, що може зупинити поширення пандемії в Україні. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?