Це нагнітання ситуації: у ДПСУ відреагували на перевірку боєготовності армії Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Це нагнітання ситуації: у ДПСУ відреагували на перевірку боєготовності армії Білорусі

Це нагнітання ситуації: у ДПСУ відреагували на перевірку боєготовності армії Білорусі
Джерело:  online.ua

Керівництво Державної прикордонної служби України не фіксує на кордоні з Білоруссю підрозділів, які здатні здійснити вторгнення. На переконання представників ДПСУ, оголошена 13 грудня термінова перевірка боєготовності армії Білорусі є нагнітанням ситуації з боку команди нелегітимного президента республіки Олександра Лукашенка.

Джерело: заява прессекретаря ДПСУ Андрія Демченка

ДПСУ прокоментувала перевірку боєготовності армії Білорусі

Не фіксується змін в обстановці по лінії кордону (з Білоруссю - ред.). Ситуація залишається повністю контрольованою. Ті підрозділи Збройних сил Білорусі, які і раніше знаходилися на посиленні кордону з нашою країною, так і залишаються – їхня кількість і характер дій не змінюються. Створення угуповань, які могли здійснити вторгнення (з боку Білорусі - ред.) ми не фіксуємо, - наголосив Андрій Демченко.

Як вважає команда ДПСУ, оголошену офіційним Мінськом перевірку боєздатності білоруської армії можна розцінювати як нове нагнітання ситуації.

Не можна також не звернути увагу на те, що такі маніпуляціє команди Лукашенка - це додатковий виклик для українських прикордонників.

Ми будемо спостерігати за тим, як розвивається ситуація, в тому числі і наскільки близько ці підрозділи підійдуть до кордону з Україною, - підкреслив Андрій Демченко.

Як уже згадувалося раніше, за дорученням білоруського диктатора Олександра Лукашенка Білорусь 13 грудня почала термінову перевірку бойової готовності армії. Окрім того, вона прекидає частину техніки ближче до кордону з Україною.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?