Це нарешті сталося - надійшли чудові новини з Євросоюзу
Категорія
Політика
Дата публікації

Це нарешті сталося - надійшли чудові новини з Євросоюзу

Це нарешті сталося - надійшли чудові новини з Євросоюзу
Джерело:  online.ua

Євросоз продовжує робити все можливе, аби допомогти українцями впоратися із наслідками пандемії коронавірусу та світової кризи. Так, стало відомо, що Європарламент більшістю голосів нарешті ухвалив рішення про розгляд за прискореною процедурою питання про виділення 10 країнам-сусідам та країнам-кандидатам на членство в ЄС пакету допомоги у 3 мільярди євро для подолання кризи, спричиненою COVID-19. Варто звернути увагу на те, що з цієї суми 1,2 мільярда євро призначені саме для офіційного Києва. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Що також важливо розуміти, у голосуванні брали участь 689 депутатів. "За" проголосували 602, "проти" - 80, утрималися під час голосування - 7. Таким чином, рішення було ухвалено. Ці результати оголосив президент Єврокомісії Девід Сассолі. Окрім того, наголошується, що 13 травня депутати продовжили дію Угоди між ЄС і Україною про співробітництво у науці та технологіях (від 2002 року - ред.). У голосуванні з цього питання взяли участь 690 депутатів, 671 – проголосували "за", 10 – "проти", 9 – утрималися.

Варто зазначити, що доленосне рішення українського парламенту, яке 13 травня ухвалили народні обранці, також не могло залишитися без увагу ЄС. Європейський Союз миттєво відреагував на прийняття так званого антиколомойського законопроєкту та заявив, що вітає дане рішення ВРУ. Першим із офіційною заявою виступив очільник представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

"Євросоюз вітає ухвалення Верховною Радою законопроєкту щодо банківського врегулювання. Це життєво необхідний захід для захисту публічних фінансів та українських платників податків, для економічної стабільності, прозорості, верховенства права і продовження фінансової підтримки з боку Міжнародного валютного фонду та ЄС", - зазначив представник ЄС.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, очільник уряду Денис Шмигаль поділився з людьми важливими даними — він заявив, що КМУ планує отримати в поточному році 10 млрд доларів західних кредитів. За його словами, це необхідно зробити, щоб Україна не "впала в прірву".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?