Це наше зобов'язання: на Мюнхенській конференції приголомшили заявою про РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Це наше зобов'язання: на Мюнхенській конференції приголомшили заявою про РФ

Це наше зобов'язання: на Мюнхенській конференції приголомшили заявою про РФ

Очільник Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер закликав активніше залучати Росію до співпраці, не зважаючи на агресивну зовнішню політику Кремля. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За словами колишнього дипломата, наразі світ постав перед викликами, який раніше не було в історії.

"Нинішній стан глобальної відсутності безпеки є абсолютно неприйнятним", - вважає він.

Саме задля подолання сьогоденної кризи Ішингер закликав відновити контакт з Росією.

"Навіть, якщо ми маємо визнати, що Росія пішла геть від Європи, навіть попри її дії в Сирії, Грузії та Україні... це все одно наше зобов’язання тримати двері відкритими, давати шанс. Це – наше надбання 1990 року (після падіння Берлінської стіни)", - пояснив керівник конференції.

Видання зазначає, що Ішингер був серед тих, хто підписав "план припинення війни в Україні", який розробили у Кремлі. Головна ідея цього документу — поновлення співпраці між Києвом та Москвою, але без згадки про Крим.

Як повідомляв ONLINE.UA, так званий план Кремля із врегулювання війни на Донбасі складається з 12 пунктів. У ньому немає згадки про деокупацію українських територій, однак говориться про "зміну" санкційного режиму й відновлення торгівлі з Києвом по типу ЗВТ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?