Це найскладніше - у Зеленського пояснили конфлікти з іншою країною
Категорія
Політика
Дата публікації

Це найскладніше - у Зеленського пояснили конфлікти з іншою країною

Це найскладніше - у Зеленського пояснили конфлікти з іншою країною
Джерело:  Головком

Угорська влада регулярно виступає з гучними заявами на адресу України, вимагаючи переглянути низку реформ. Тим часом очільник українського МЗС Дмитро Кулеба розповів про певний прогрес у переговорах з Будапештом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Главком".

За словами дипломата, візит президента Угорщини Віктора Орбана до України та зустріч його із Володимиром Зеленським відбудеться після виконання трьох домовленостей. Їх узгодили під час перемовин на рівні міністрів закордонних справ.

Основою для підсумкового документа щодо зустрічі Зеленського та Орбана стане меморандум, який підготують після трьох засідань україно-угорських комісій.

"Станом на зараз виконано вже два пункти: проведена економічна комісія двостороння і проведена зустріч співголів комісії з національних меншин. Залишилося провести засідання робочої групи з питань освіти. Це найскладніше, із зрозумілих причин. У підсумку залишиться узгодити проєкт меморандуму. Ми над цим працюємо, орієнтувалися на візит наприкінці липня. Нині цей час зсувається. Але я одразу попереджав, що всі дати та терміни поки попередні і будуть коригуватися", - пояснив Кулеба.

Між тим угорська сторона продовжує критикувати освітній закон, який ухвалили в Україні. Міністр назвав питання навколо цих реформ надзвичайно чутливим для кожної зі сторін.

"Питання, які є в центрі нашої з Угорщиною суперечки є надзвичайно чутливими для обох сторін, і для Угорщини, і для України. Я можу сказати, що Україна виконала рекомендації Венеційської комісії і всі необхідні зміни в закон про освіту вже внесено. А все інше – це вже предмет мистецтва дипломатії", - додав Кулеба.

Жодного перегляду законодавства в українському уряді не передбачають.

Як повідомляв ONLINE.UA, українські дипломати були здивовані заявами посла Угорщини в Києві. Голова МЗС Дмитро Кулеба звернув увагу на їх суперечливість щодо останніх домовленостей з Будапештом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?