Це не наші війни: Лукашенко висунув гучні звинувачення на адресу Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Це не наші війни: Лукашенко висунув гучні звинувачення на адресу Росії

Це не наші війни: Лукашенко висунув гучні звинувачення на адресу Росії
Джерело:  online.ua

У минулому Казахстан і Білорусь залежали від Кремля, де їх завжди намагалися "поставити на коліна". Зокрема це відбувалося під час "Великої вітчизняної війни", коли на білоруських землях все було зруйновано і розграбовано. Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко під час офіційного візиту в Казахстан, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу білоруського лідера.

"Білорусь та й Казахстан ... Адже вони завжди були під чиїмось батогом. Хтось нас підганяв, хтось намагався на коліна поставити. Особливо в Білорусі. Всі ці війни - не наші війни. Вітчизняна війна вісімсот дванадцятого року. Наполеон пройшовся на Москву і назад повернувся - через Білорусь. Все розграбовано, все було знищено", - заявив Лукашенко.

Білоруський лідер також згадав, що його країна завжди страждала від воєн, які вела Росія. Він зазначив, що в цих війнах загинули мільйони білорусів, хоча це були "не наші війни".

"Потім перша світова війна. Дійшли до того, що від Білорусі залишилася тільки вузенька смужка. Частина східних губерній відійшла до Росії, а до Мінська - відійшли до Польщі за Ризьким договором. Потім Друга світова війна, у нас - Велика Вітчизняна війна. Повністю Білорусь стерли з лиця землі. Це не наші були війни. Але ми, тим не менш, горя сьорбнули. В останній війні третину нашого населення втратили", - підкреслив Лукашенко.

Лукашенко підкреслив, що тепер Білорусь може "сама визначати свою долю, не завдаючи ніякої шкоди сусідам".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що Україну буквально "подарували" НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?