Це не помста, а турбота: Зеленський звернувся з важливим проханням до всіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Це не помста, а турбота: Зеленський звернувся з важливим проханням до всіх українців

Це не помста, а турбота: Зеленський звернувся з важливим проханням до всіх українців
Джерело:  online.ua

У 2020 році Великдень в Україні буде проходити в умовах карантину - в країні ввели жорсткі обмеження на свята, щоб стримати поширення коронавіруса. Український глава Володимир Зеленський в переддень Великодня звернувся до українців з важливим проханням. Він закликав усіх жителів країни залишатися вдома на Великдень заради збереження здоров'я рідних і близьких. Відеозвернення Зеленського опублікувала пресслужба Офісу президента України, передає ONLINE.UA.

"Перш за все, Великдень - це перемога життя над смертю. Це - свято радості. Давайте знайдемо в сьогоднішній ситуації позитив. Ми повертаємося до традицій наших предків, у яких не було супермаркетів або доставки готових кошиків по Інтернету", - почав своє звернення Зеленський.

Президент розуміє, що сьогодні вся наша країна об'єднана одним-єдиним бажанням - вийти на вулицю. Але він закликає залишатися всіх вдома заради лікарів, заради здоров'я нашої нації, а отже - її майбутнього.

"Пам'ятаєте, як в дитинстві батьки не пускали нас на вулицю? А сьогодні така ситуація, що ми не пускаємо на вулицю наших батьків. І це не помста. Це - турбота. Коли ми всі залишаємося вдома - це дійсно єднання. Щоб наші батьки жили довше, щоб наші діти були щасливі, щоб онуки не кашляли, щоб улюблені люди завжди були поруч, щоб в Україні все було добре. і щоб всі ми були живі і здорові. Нехай нам в цьому Бог допомагає. А ми - допоможемо Богу. Залишаємося вдома", - закликав Зеленський.

Президент нагадав, що найсильніша віра в Бога - це віра в нашому серці.

"Дорогі українці! Давайте пам'ятати мудрість проповіді Христа: не варто виставляти власну праведність напоказ. Найсильніша віра - це віра в нашому серці. Нехай в наші серця прийдуть добро, світло і милосердя. Нехай в наші будинки прийдуть радість, достаток і любов. нехай на нашу землю прийде мир, мир і ще раз мир. Бажаю всім здоров'я, Божої благодаті і смачної паски!", - підсумував президент.

Нагадаємо, за останню добу в Україні зафіксовано 444 нових випадки Covid-19, загальна кількість заражених вже досягає 5106 чоловік. Жертвами коронавіруса стали вже 133 хворих, 275 пацієнтів одужали. Щоб не допустити стрімкого поширення коронавіруса в країні влада ввела карантин до 24 квітня, який в ряді регіонів посилили на Великдень. Українців закликають не виходити з дому і не відвідувати церкви, інакше число хворих може зрости в десятки разів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський звернувся з проханням до українців напередодні Великодня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?