Це не вражає: Захід прогнозує провал нового наступу РФ на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Це не вражає: Захід прогнозує провал нового наступу РФ на Україну

Це не вражає: Захід прогнозує провал нового наступу РФ на Україну
Джерело:  online.ua

США та їхні партнери скептично ставляться до заяв Кремля про те, що армія РФ встигла накопичити достатню кількість живої сили і ресурсів для досягнення суттєвих успіхів на полі бою в Україні.

Джерело:  CNN  з посиланням на офіційних осіб США, Великобританії та України

Чого очікувати від наступу РФ на Україну - прогноз Заходу

На переконання американського чиновника, який говорив на умовах анонімності, спроможності російського наступу наразі гіперболізовані, і це "більш бажано, ніж реалістично".

Згідно з його даними, Москва нарощує кількість військ, які розташовані на кордоні з Україною і на підконтрольній їй території.

Що важливо розуміти, деякі з цих сил були залучені в результаті часткової мобілізації, яку Путін оголосив осінню 2022 року.

Попри різке збільшення кількості солдат РФ, Захід не фіксує ознак достатніх змін у здатності цих сил проводити загальновійськові операції, необхідні для захоплення і утримання нових територій.

Малоймовірно, що російські війська стануть більш організованими, а отже, малоймовірно, що вони будуть особливо успішними, хоча вони, схоже, готові відправити більше військ у м'ясорубку, – заявив інсайдер видання із Британії.

Путін поспішає з наступом на Україну

Як вважають військові США, насправді армії РФ потрібен час до травня, щоб відновити достатньо сил для тривалого наступу, однак очільник Кремля Володимир Путін не збирається чекати так довго.

Нетерпіння диктатора призвело до того, російські загарбники пішли в наступ раніше, ніж вони до цього підготувалися.

Що цікаво, попри те, що офіційний Київ почав бити на сполох щодо нових російських атак на Донбасі, однак команда українського лідера Володимира Зеленського теж не вірить, що окупанти зможуть досягти хоч якихось успіхів.

Росіяни накопичили достатньо живої сили, щоб захопити одне чи два невеликих міста на Донбасі, але це все... Це не вражає, порівняно з відчуттям паніки, яке вони намагалися посіяти в Україні, - пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?