Це небезпечно — у Зеленського прокоментували план Меркель щодо Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Це небезпечно — у Зеленського прокоментували план Меркель щодо Путіна

Це небезпечно — у Зеленського прокоментували план Меркель щодо Путіна
Джерело:  online.ua

24 червня член команди українського лідера Володимира Зеленського та очільник МЗС Дмитро Кулеба попередив міжнародну спільноту про те, що ініціатива канцлерки ФРН Ангела Меркель щодо відновлення проведення самітів між Європейським Союзом та Володимиром Путіним є небезпечним відхиленням від санкційної політики.

Джерело: "ЄП"

У Зеленського критикують можливе запрошення Путіна на саміт ЄС

"На нашу думку, призупинення діалогу високого рівня між ЄС і Росією – частина європейської санкційної політики. Ініціативи відновити саміти з Росією без будь-якого прогресу з російського боку, буде небезпечним відхиленням від санкційної політики ЄС", - наголосив український дипломат.

На переконання Дмитра Кулеби, це рішення може тільки порушити європейську політику невизнання, а також підірвати ефективність санкцій.

"І що більш небезпечно – знеохотить Росію від виконання Мінських угод. Рішення заморозити саміти ЄС-Росія було прийнято у 2014 році на тлі агресії РФ проти України. На жаль, Росія не демонструвала намірів змінити свою політики ні щодо України, ні щодо ЄС. І ми вважаємо, що відновлення самітів не має підстав", - підсумував представник команди Володимира Зеленського.

Меркель наполягає на відновлення контактів ЄС з Путіним

Нещодавно німецька лідерка Ангела Меркель закликала Євросоюз налагодити перемовини на високому рівні з очільником Кремля Володимиром Путіним. У такий спосіб канцлерка хоче підтримати франко-німецьку пропозицію щодо саміту з президентом РФ.

"На мою думку, ми, як Європейський Союз, також повинні прагнути безпосереднього контакту з Росією та російським президентом... Президенту США Джо Байдену недостатньо поговорити з російським президентом - я це дуже вітаю, - але Європейський Союз також повинен створити формати для переговорів тут. Немає іншого способу вирішити конфлікти", - заявила нещодавно Ангела Меркель.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?