Це небезпечно - влада США закликає Зеленського схаменутися
Категорія
Політика
Дата публікації

Це небезпечно - влада США закликає Зеленського схаменутися

Українська влада дедалі частіше почала отримувати сигнали від офіційного Вашингтона про те, що останні заяви впливових політиків України є украй небезпечними. Саме так Держдеп США відреагував на закиди українського лідера Володимира Зеленського, які можна сприйняти як спробу вплинути на президентські передвиборчі перегони. Зазначається, що нещодавно відбулася термінова телефонна розмова між високопосадовцями Державного департаменту та МЗС України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на анонімні джерела "ЄП".

"Держдеп зв’язався з МЗС України та дуже наполегливо висловив рекомендацію, щоби Україна утрималася від впливу та втручання у передвиборчу кампанію в США. Є сподівання, що це буде почуте", - розказує анонімне джерело видання.

Окрім того, впливові американські дипломати занепокоєні заявами про розслідування щодо змісту переговорів між колишнім українськи лідером Петром Порошенком і ексвіцепрезидентом США Джо Байденом. Як відомо, Байден має стати одним з кандидатів на посаду президента США на виборах, що відбудуться в листопаді 2020 року. Також з'явилася інформація, що представники Держдепу спілкувалися також із народними обранцями, відреагувавши на інформацію про можливість створення парламентської ТСК з цього приводу. Влада США наразі переконана, що цей скандал має "російські корені".

Варто нагадати, що гучний скандал розгорівся, коли позафракційний депутат Андрій Деркач влаштував термінову пресконференцію, де оприлюднив аудіозапис, на якому людина із голосом експрезидента Петра Порошенка звітує людині із голосом ексвіцепрезидента США Джо Байдена про звільнення генпрокурора Віктора Шокіна та розповідає про реформи, на проведенні яких наполягають Штати.

"Думаю, це не останній дзвоник, який побачать українці... Генеральний прокурор України ще вчора зареєструвала кримінальне провадження за заявою депутата Деркача, (цю історію) будуть розслідувати", - прокоментував скандал Володимир Зеленський - саме цей його коментар так обурив Держдеп США.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Петро Порошенко назвав дані записи фейком і звинуватив в організації провокації одіозного олігарха Ігоря Коломойського, Офіс Володимира Зеленського та Кремль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?