Це неможливо, але ми готові - Зеленський невідкладно звернувся до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Це неможливо, але ми готові - Зеленський невідкладно звернувся до українців

Це неможливо, але ми готові - Зеленський невідкладно звернувся до українців
Джерело:  online.ua

1 вересня глава держави Володимир Зеленський звернувся до українських громадян з терміновою заявою - він наголосив, що замінити живу школу на школу онлайн неможливо, однак уже зараз наша країна готова до формату дистанційної освіти, якщо буде велика хвиля COVID-19. Про це він повідомив під час зустрічі зі ЗМІ на Полтавщині, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента.

"Я розумію, що школа онлайн – це не вихід, тому що для дітей головне – це спілкування, це дійсно діалог і це дійсно відчуття свободи. Саме такої свободи і спілкування ти можеш навчитись тільки в школі. І краще, я впевнений, знання сприймаються, коли ти бачиш вчителя, коли вчитель до тебе підходить. Замінити живу школу на школу онлайн неможливо. Хоча ми готові до такого формату, якщо буде велика хвиля COVID-19", – наголосив глава держави.

За словами Володимира Зеленського, саме наша країна однією з перших в Європі показала, "що таке школа онлайн".

"Ми експериментували, одні з перших у Європі показали, що таке школа онлайн, вона у нас працює, і школа TV. Чому ми будемо робити TV, тому що, на жаль, на відміну від деяких чи багатьох країн, інтернету в нас в селах немає поки що. Але ми теж займаємося цією програмою", – підкреслив український лідер.

Як відомо, 1 вересня в Україні розпочався новий навчальний рік, однак піти до школи 1 вересня змогли не всі учні. У тих містах і районах, які потрапили в червону карантинну зону, заборонено відкривати навчальні та дошкільні установи. МОЗ і МОН рекомендували там знову ввести дистанційне навчання, однак влада на місцях виступає проти цього рішення. Зокрема, в червону зону потрапило місто Івано-Франківськ. Тамтешній міський голова Руслан Марцінків 31 серпня офіційно заявив, що міська рада прийняла рішення не переводити школи на онлайн-навчання, а продовжити в них літні канікули до 11 вересня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що напередодні 1 вересня головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі українського телеканалу нагадав українцям, як будуть працювати школи в період пандемії коронавіруса. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?