Це неможливо: бойовики ДНР зробили цинічне попередження Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Це неможливо: бойовики ДНР зробили цинічне попередження Україні

Це неможливо: бойовики ДНР зробили цинічне попередження Україні
Джерело:  interfax.com.ua

Проросійські бойовики "ДНР" почали відмовлятися проводити обмін полоненими за формулою "всіх на всіх" до повного припинення бойових дій. З такою цинічною заявою виступила "омбудсвумен" "ДНР" Дарина Морозова, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"Тому що будуть нові затримання, поки немає закону про амністію, поки немає закону, що забороняє переслідування осіб, які брали участь у конфлікті на Донбасі. Тобто, кожній людині можна якісь претензії висунути. Відповідно, обмін "всіх на всіх" неможливий до повної зупинки конфлікту", - заявила вона.

За словами Морозової, незважаючи на це, обміни утримуваними особами припинитися не можуть, тому що якась кількість людей і далі перебувають в ув'язненні.

"Це не така велика кількість, але вони там є. Відповідно, обміни припинитися не можуть", - уточнила вона.

Як відомо, нещодавно стало відомо, що на засіданні контактної групи в Мінську українська сторона передала новий список на обмін.

Важливо зазначити, що 29 грудня сепаратисти звільнили 81 особу, 76 з яких повернулися в Україну. Київ передав сепаратистам 124 людини. Згідно з даними СБУ, на тимчасово непідконтрольній частині Донбасу все ще утримують 184 людини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що так звана "влада ДНР" поставила Україні черговий зухвалий ультиматум. Окупанти заявили, що не допустять проведення виборів в ОРДЛО на умовах офіційного Києва. Представниця незаконного угруповання Наталія Никонорова підкреслила, що бойовики погодяться на вибори тільки коли буде прийнятий закон про особливий статус Донбасу з узгодженими з окупантами пунктами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?