Це необхідно: в ЄС зробили заяву про транзит через Україну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це необхідно: в ЄС зробили заяву про транзит через Україну

Це необхідно: в ЄС зробили заяву про транзит через Україну
Джерело:  online.ua

У Єврокомісії підтвердити готовність української газотранспортної системи до транзиту російського палива у країни ЄС. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на твіт віцепрезидента відомства Мароша Шефчовича.

За його словами, він підписав відповідний лист, у якому говориться про готовність української строни виконувати обов'язки.

"Радий відправити листа, який підтверджує, що недавно створений оператор газотранспортної системи України відділений і налаштований на роботу відповідно до законодавства ЄС. Це необхідно для безперебійного транзиту російського газу до Європи через Україну, як було погоджено на тристоронніх переговорах", - стверджує Шефчович.

Нагадаємо, нещодавно Москва та Київ при посередництві Євросоюзу узгодили новий контракт на постачання газу через територію України. Він буде чинним протягом наступних 5 років та має право на пролонгацію.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники України та РФ узгодили на переговорах у Відні скасування взаємних претензій навколо газового питання. За словами російського міністра енергетики Олександра Новака, підписання офіційної мирової угоди заплановане на 29 грудня.

Згідно з домовленостями, "Газпром" зможе завдяки документу розморозити свої активи за кордоном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?