Це неприпустимо — Аваков жорстко розкритикував РНБО
Категорія
Політика
Дата публікації

Це неприпустимо — Аваков жорстко розкритикував РНБО

Це неприпустимо — Аваков жорстко розкритикував РНБО
Джерело:  online.ua

Колишній очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков неочікувано для всіх жорстко розкритикував роботу керівництва Ради національної безпеки і оборони. За його словами, дані про компанії та людей, щодо яких планували вводити санкції, члени РНБО отримували за 5 хвилин до засідання і там часто не було доказової бази.

Джерело: "Україна 24"

Аваков розкритикував роботу РНБО та процес введення санкцій

"Коли РНБО у нас перетворилася на хайпі – абсолютно на хайпі – на ситуацію штампування санкцій – це було неприпустимо, я не хотів у цьому брати участь. Тому що кожне РНБО я приходив – я, член РНБО, не маленький, не останній – я приходив і чекав, і мені за 5 хвилин до цього (засідання – ред.) видавали папочку. Я відкривав папочку і уважно читав, потім піднімав голову і казав: "А ось ця фірма сюди внесена на підставі чого?" Вони кажуть: "Як? Ну подивіться, там є оперативна довідка". Я казав: "Ну, у мене таких довідок повний стіл завалений – вони половина неправда, а половина їх треба доопрацьовувати. На основі чого (внесена фірма – ред.)?", - розповів Арсен Аваков.

За словами колишнього глави МВС, під час засідання РНБО могли "з голосу" називати прізвища, яких у папці взагалі не було. Арсен Аваков стверджує, що секретар РНБО Олексій Данілов на це спокійно відповідав – мовляв, просто не встигли розмножити.

Колишній міністр звертає увагу на те, що це "гігантська проблема" та "спрощення ситуації". Окрім того, він озвучив думку, що "санкції проти громадян України запроваджувати не можна".

"У результаті немає РНБО як виконавчого органу влади. РНБО призначається указами президента – всіх призначив, усіх звільнив. По суті рішення РНБО – це рішення президента України. Це знову вертикалізація влади без балансу", – стверджує Арсен Аваков.

Читайте також:

  • В РНБО відреагували на заяви ЗМІ про збільшення військ РФ на кордоні

  • У Зеленського попередили про пастку Путіна та ймовірність великої війни

  • Зеленський обговорив з Меркель ситуацію на Донбасі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?