Це неприйнятно - Україна зробила останнє попередження Сербії
Категорія
Політика
Дата публікації

Це неприйнятно - Україна зробила останнє попередження Сербії

Це неприйнятно - Україна зробила останнє попередження Сербії
Джерело:  online.ua

Протягом останніх місяців Україна доволі часто опиняється в епіцентрі гучних міжнародних скандалів - на одни із них нещодавно відреагувало українське посольство у Сербії - воно нагадало про те, що Україна не втручається у внутрішні справи Сербії та назвало неприйнятними спроби окремих сербських політиків втручатися у внутрішні справи нашої країни. Варто зазнаити, що цю заяву дипломатичне представництво оприлюднило 13 липня. Як уже повідомлялося, приводом стали слова мера муніципалітету Вождоваца Александара Савіча, який у негативному світлі згадав "український сценарій", говорячи про нинішні протести у Сербії, передає ONLINE.UA.

"Посольство України у Сербії ще раз офіційно заявляє, що Україна жодним чином не втручається у внутрішню політичну ситуацію в Республіці Сербія. Водночас, посольство вважає неприйнятними спроби втручатися у внутрішні справи України, зокрема, вдаватися до негативних публічних оцінок свідомого європейського вибору, зробленого українським народом, з боку будь-яких іноземних посадових осіб – включно із мером Вождоваца", - наголосили українські дипломати.

Окрім того, посольство нагадало Александару Ставічу про те, українці відважно боролися за свої права проти корумпованого авторитарного уряду.

"Це європейський вибір більшості українців, за який заплачено дорогою ціною. Будь-які оцінки щодо цього вибору, позитивні чи негативні, мають давати виключно самі українці, а не іноземні політики", - наголошується у заяві.

Також українські дипломати зізналися, що здивовані чути критику на адресу європейського вибору України від посадовця політичної сили, яка веде Сербію до ЄС.

Варто також нагадати про те, що минулого тижня українське посольство в Сербії заперечувало чутки про причетність України та українців до протестів у Белграді, після того, як деякі сербські медіа почали повідомляти про участь у протестах "найманців з України".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Дмитро Кулеба після чергового виклику українського посла до МЗС Грузії у зв’язку зі скандальними заявами Міхеїла Саакашвілі публічно поскаржився на те, що Україні доводиться "відгрібати".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?