Це нормально: Трамп "привітав" підтримку Сирії з боку РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Це нормально: Трамп "привітав" підтримку Сирії з боку РФ

Це нормально: Трамп "привітав" підтримку Сирії з боку РФ
Джерело:  online.ua

Американський президент Дональд Трамп не вважає, що рішення про вихід ЗС США з Сирії ставить під удар курдів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

За словами державного лідера, РФ на тлі такого наказу не намагається заповнити "вакуум", спричинений Білим домом.

"Сирія може отримати якусь допомогу від Росії, і це нормально", - підкреслив Трамп.

Президент Сполучених Штатів пояснив, що не вважає представників курдських угрупувань ангелами, проте вони мають захист та відповідний досвід.

"Я розглядаю ситуацію на кордоні Туреччини з Сирією для Сполучених Штатів як стратегічно блискучу. Ми можемо вести наші битви на наших власних територіях", - вважає Трамп, попри критику на свою адресу.

Нагадаємо, Білий дім віддав наказ про вихід американської армії з території САР. Миттєво Туреччина оголосила про військову операцію на півночі сусідньої країни та почала наступ проти курдів.

Вашингтон, у свою чергу, впровадив перші санкції проти Анкари, за що отримав критику не тільки з турецького боку, але з європейського.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган публічно відмовився спілкуватися з високоповажною делегацією США, яку Білий дім спрямує у країну для переговорів стосовно сирійської війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?