Це нова анексія - Путін прийняв нове скандальне рішення проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Це нова анексія - Путін прийняв нове скандальне рішення проти України

Це нова анексія - Путін прийняв нове скандальне рішення проти України
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін будь-якими способами намагається домогтися обнулення свого президентського терміну, що має вирішитися на голосуванні 1 липня. Але росіяни не поспішають підтримувати очільника Кремля, тому він вирішив вдатися до допомоги жителів окупованого Донбасу, яким нав'язав російські паспорти. Він вирішив дозволити українцям з паспортами РФ голосувати за зміну Конституції РФ, так як впевнений в їх підтримці. У Німеччині вважають, що така ситуація може ще більше дестабілізувати Україну і закликають канцлера ФРН Ангелу Меркель відреагувати на скандальні наміри Путіна. Офіційний Київ вважає, що сьогодні Кремль демонструє нову анексію українського регіону. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bild.

Політичний оглядач видання Юліан Репке нагадав, що вже близько 200 тисяч українців отримали незаконні російські паспорти, а тут ще Путін раптово дав їм право голосу на конституційному голосуванні РФ. Експерт з України берлінського Центру Liberale Moderne Ніколаус фон Твікель допускає, що план Путіна спрацює і українці з Донбасу проголосують за його "обнуління".

Член Комітету у закордонних справах Бундестагу і представник з питань Східної Європи від партії Зелених у Бундестазі Мануель Саррацин після нового скандального рішення Путіна терміново звернувся в федерального уряду, зокрема, до канцлерки Ангели Меркель і міністра закордонних справ Гайко Мааса з вимогою остаточно визнати, що Путін не хоче миру на сході України.

"Кремль, очевидно, хоче використовувати весь свій інструментарій для фальсифікації результатів конституційного референдуму. А то, що Путін також планує залучити людей з Донбасу до референдуму, може розглядатися "тільки як подальший крок у підготовці до анексії Донбасу", - вважає Саррацин.

На ситуацію з масовою видачею паспортів РФ на Донбасі і залученням українців до конституційного голосування в РФ відреагував і посол України в ФРН Андрій Мельник. Він закликав уряд Німеччини негайно припинити цю злочинну політику Кремля про видачу паспортів.

"Масова видача російських паспортів українським на окупованих територіях в Донбасі - це "повзуча нова анексія Сходу України", - вважає дипломат.

У той же час в МЗС Німеччини запевнили, що Німеччина підтримує відновлення повного суверенітету і територіальної цілісності України і відкидає заходи, які ставлять під сумнів цей суверенітет. У відомстві підкреслили, що спрощене надання російського громадянства громадянам України, які проживають в Луганській і Донецькій областях, суперечить духу і цілям Мінських угод і є порушенням суверенітету України.

Але Юліан Репке допускає, що подібну відповідь Берлін безпосередньо ніколи не оголошував Кремлю. Політичний оглядачі нагадав, що режим Путіна в останні роки прийняв нові заходи для порушення суверенітету України, але Німеччина і Європейський Союз не вводили нових санкцій проти Москви з 2015 року.

Нагадаємо, Путін на початку року вирішив змінити Конституцію РФ, щоб обнулити свій президентський термін. Пандемія коронавіруса ледь не поламала його плани, так як провести голосування стало неможливим. Але щоб досягти мети, глава Кремля вирішив скасувати карантин в РФ, заявивши, що ситуація з коронавірусом стабілізувалася, незважаючи на те, що Росія займає третє місце в світі по захворюваності, а число хворих в РФ щодня збільшується на 8-10 тисяч. Такий хитрий трюк дозволив йому призначити голосування на 1 липня, причому підтримати правки до основного закону Росії громадяни можуть прямо з дому, оскільки недавно Путін дозволив їм голосувати дистанційно, побоюючись низької явки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін прийняв нове скандальне рішення проти України- він вирішив провести голосування за зміну Конституції РФ в українському Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?