Це особливий формат - уряд пояснив, для чого Україні розширені можливості НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Це особливий формат - уряд пояснив, для чого Україні розширені можливості НАТО

Це особливий формат - уряд пояснив, для чого Україні розширені можливості НАТО
Джерело:  online.ua

Україна увійшла до програми розширених можливостей НАТО від п'ятниці, 12 червня. В уряді пояснили, що конкретно це означає. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

За даними відомства, це частина масштабної політики Альянсу, яка спрямована на поглиблення та підтримку співпраці поміж союзниками й партнерами.

"Це особливий формат співпраці, який НАТО пропонує найближчим союзникам, що готові тісно співпрацювати з Альянсом для протидії світовим загрозам. Такий формат дозволяє кожній країні обрати сфери для взаємодії, які будуть максимально корисними для неї та НАТО", - говориться у заяві.

Перш за все програма розширює можливості секторальної взаємосумісності з НАТО у кількох напрямках — логістиці, зв'язку, управлінні військовими підрозділами.

Завдяки статусу партнера НАТО Україна отримає змогу брати участь у плануванні операцій, отримає доступ до маневрів, передового досвіду та пріоритетної сертифікації сил і засобів.

Водночас українські представники зможуть претендувати на посади у штаб-квартирі й командних структурах Альянсу.

Обмін розвідувальними даними між Києвом та країнами-союзницями стане поглибленим та швидшим.

Поглиблення співпраці передбачається у підтримці безпеки у Чорному морі, протидії кіберзагрозам, міжнародному тероризмі та організованій злочинності.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники НАТО в офіційній заяві нагадали, як українці входили до складу операцій в Афганістані, Косово, а також підтримували Сили реагування та міжнародні навчання. Вони дуже цінують цей внесок, який демонструє прихильність України до євроатлантичної безпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?