Це пастка - у Слузі народу екстрено звернулися до Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Це пастка - у Слузі народу екстрено звернулися до Зеленського

Це пастка - у Слузі народу екстрено звернулися до Зеленського

Народна обраниця фракції "Слуга народу" та очільниця української делегації у ПАРЄ Єлизавета Ясько невідкладно звернулася до глави держави Володимира Зеленського з важливим попередженням - вона назвала нові мінські домовленості очільника ОПУ Андрія Єрмака російською пасткою та закликала команду президента не підписувати документ про створення консультативної ради з представниками ОРДЛО. Про це політикиня написала у своїй статті, передає ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

Що цікаво, авторка у своєму матеріалі не згадує прізвища очільника ОПУ і щоразу підкреслює, що позиція тих, хто проти нових домовленостей, спрямована на підтримку програми українського лідера. За словами Ясько, нові домовленості фактично змінять формат переговорів і виведуть РФ з рівня учасника конфлікту на рівень спостерігача, що неприйнятно для офіційного Києва.

"Якщо Україна погодиться вести переговори не з доведеною учасницею збройного конфлікту (Росією), а тільки з учасниками неміжнародного конфлікту (де-юре громадянами України, що зрадили Батьківщину…), це означатиме де-факто нашу відмову від претензій до Росії", - пише Ясько.

За словами народної обранці, є й інші ризики створення нового органу з учасниками від ОРДЛО. Серед них - знищення позиції України у міжнародних судах, скасування санкцій проти Росії і заперечення досягнень України у боротьбі за правду про агресію РФ.

"На щастя, рішення Тристоронньої контактної групи про створення Консультативної ради ще не підписане, а лише "попередньо погоджене" Україною. Це означає, що офіційний Київ має шанс оминути російську пастку, а наші високопосадовці – уникнути величезної помилки", - наголосила політикиня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що патріоти Донбасу — журналісти, звільнені з полону і волонтери —  записали відеозвернення до українського лідера Володимира Зеленського  із закликом не включати в переговірний процес у Мінську представників ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?