Це підтасовка - у Путіна відповіли на гучні звинувачення
Категорія
Світ
Дата публікації

Це підтасовка - у Путіна відповіли на гучні звинувачення

Це підтасовка - у Путіна відповіли на гучні звинувачення
Джерело:  online.ua

Війна в Лівії стала полем бою для великої кількості держав, Російську Федерацію взагалі викрили на використанні найманців. У Кремлі напередодні відреагували на такі звинувачення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Al Ahram.

За словами спецпредставника президента РФ з Близького Сходу та країн Африки Михайла Богданова, усі ці дані — нібито підтасовані.

"Поширювана низкою закордонних джерел, в тому числі в Держдепартаменті США, інформація про присутність в Лівії співробітників ПВК "Вагнер" і їх участі в бойових діях на стороні Лівійської національної армії Халіфи Хафтара здебільшого побудована на підтасованих даних і спрямована на дискредитацію політики Росії на лівійському напрямку", - стверджує заступник голови МЗС.

Представник Володимира Путіна наголосив, ці звинувачення ґрунтують на "сумнівних" джерелах та мають мету підтримати опонентів генерала Хафтара. Зокрема, російська військова техніка нібито хибно описується як нещодавнє забезпечення сторін конфлікту.

"Маса помилкових даних або свідомих фальсифікацій допускається щодо продукції військового призначення. Зокрема, техніка, давно працює в умовах Лівії, видається за нещодавнє російське постачання", - підкреслив дипломат.

Нагадаємо, наразі у Лівії загострилося протистояння колишнього поплічника Муаммара Каддафі — генерала Халіфи Хафтара — проти уряду національної згоди, який визнали на міжнародному рівні.

Як повідомляв ONLINE.UA, уряд Лівії повернув під свій повний контроль Триполі — столицю країни, за яку тривали бої протягом близько року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters. Згідно з інформацією джерел, війська генерала Халіфи Хафтара наразі відступають з території міста, за яке вони боролися з допомогою іноземних найманців та зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?