Це питання і до людей - у МОЗ попередили українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Це питання і до людей - у МОЗ попередили українців

Це питання і до людей - у МОЗ попередили українців
Джерело:  online.ua

Епідемія коронавірусу COVID-19 не втрачає обертів. На тлі нових антирекордів міністр охорони здоров'я Максим Степанов виступив з оголошенням. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на офіційне представництво відомства.

За словами посадовця, в Україні збільшили кількість лабораторій, які тестують на COVID-19.

"Коли ми запровадили карантин, тобто станом на середину березня, кількість лабораторій, які могли виконувати аналізи ПЛР, складала 3-4 заклади. Сьогодні це 69 лабораторій. Це питання і до людей, які тут працювали і були не готові до такого виклику, як коронавірус. Зараз це 69 лабораторій, і ми постійно розширюємо і залучаємо в тому числі й інші лабораторії, купуємо устаткування", — пояснив Степанов.

Слід нагадати, станом на ранок 19 червня по всій Україні підтвердили 34 984 діагнозів COVID-19. Збільшення кількості за попередню добу знову стало рекордним - 921 інфікований. До того протягом багатьох днів реєстрували лише від 600 до 700 випадків.

Від середини березня у країні ввели жорсткий карантинний режим. Він тривав до 11 травня, коли почалися перші послаблення. Наприкінці згаданого місяця вже відновили роботу громадського транспорту, ще пізніше, у червні, міжобласне пасажирське сполучення.

Утім, у червні кількість нових випадків COVID-19 почала драматично зростати. Велика кількість регіонів не досягла необхідних показників для послаблень карантину.

Як повідомляв ONLINE.UA, ситуація з поширенням коронавірусу COVID-19 у Тернополі залишається серйозною. На тлі поганої статистики місцева влада вирішила знову посилити карантин. Водночас подібні рішення ухвалили в інших регіонах. Подробиці — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?