Жорсткий карантин повернувся у Тернопіль - що варто знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Жорсткий карантин повернувся у Тернопіль - що варто знати

Жорсткий карантин повернувся у Тернопіль - що варто знати
Джерело:  online.ua

Ситуація з поширенням коронавірусу COVID-19 у Тернополі залишається серйозною. На тлі поганої статистики місцева влада вирішила знову посилити карантин. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Тернопільський міський штаб для боротьби з коронавірусом у Facebook.

Згідно з оприлюдненими даними, йдеться одразу про низку рішень:

  • заборону масових заходів (виключення — ЗНО та ті, що пов'язані з роботою критичної інфраструктури);

  • заборону проводити святи у закладах харчування (наприклад, весіль чи ювілеїв);

  • ліміт у 2 години на перебування відвідувачів у ресторанах чи кафе;

  • зобов'язання керівників ТРЦ і ринків розмежувати потоки відвідувачів (окремий вхід та вихід), вимірювати людям температуру й оновити розмітку про дистанцію;

  • примусове закриття усіх закладів, які не здатні виконувати встановлені правила;

  • обмеження кількості пасажирів у громадському транспорті (не більше, ніж сидячих місць у салоні, всі повинні користуватися масками).

Згідно з попередженням, у Тернополі вже з четверга, 18 червня, організують повномасштабні перевірки транспорту, ТРЦ чи інших закладів. Посадовці перевірятимуть, наскільки дотримані карантинні правила.

Станом на ранок 17 червня у Тернополі виявили 246 випадків коронавірусу COVID-19. Двоє померли, а кількість тих, хто одужав, сягнула 95.

Водночас по всій Україні COVID-19 діагностували у 33 234 громадян від початку епідемії. З них одужали 14 943, а померли - 943.

Загалом не готові до наступних етапів послаблення майже половина країни — орієнтовно близько десятка регіонів та Київ.

Як повідомляв ONLINE.UA, епідемія коронавірусу COVID-19 в Україні відзначилася новим сплеском протягом останніх тижнів. На тлі спалаху влада Івано-Франківської області ухвалила невтішне рішення.

Згідно з офіційним попередженням, Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила закрити низку закладів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?