Це погано закінчиться — експерт розкритикував політику МВФ та ЄС щодо України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це погано закінчиться — експерт розкритикував політику МВФ та ЄС щодо України

Це погано закінчиться — експерт розкритикував політику МВФ та ЄС щодо України
Джерело:  24 канал

9 грудня офіційно стало відомо, що влада Європейського Союзу виділила Україні 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги на боротьбу з пандемією коронавірусу та наслідками економічної кризи. Як стверджує економіст та інвестиційний банкір Сергій Фурса, ці кошти справді дозволять вирішити певні проблеми офіційного Києва та дадуть змогу "протриматись" ще кілька місяців. Однак фахівець стверджує, що тут також можна розгледітити негативну тенденцію, адже, за його словами, ЄС та МВФ продовжують просто "балувати" українську владу, яка доволі часто ігнорує свої ж обіцянки, атакож вимоги міжнародних структур, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Схоже, над нами змилосердилися, нам пішли на зустріч і повірили вкотре обіцянкам влади, що там все полагодять", – поділився своєю думкою з цього приводу Сергій Фурса.

Однак, як стверджує економіст, цих грошей від Євросоюзу Україні вистачить не надовго.

"У найближчі місяці нам дійсно транш не потрібен. Завдяки приїзду місії МВФ ми вже розв'язали нагальні проблеми, але життя на цьому не закінчується", – наголосив він.

На переконання Сергія Фурси, уже скоро настане момент, коли офіційному Києву знову знадобиться доступ до зовнішнього фінансування.

"Нам треба залишатися гравцями на зовнішньому ринку. Згодом знову повернемось і скажемо: "Дайте нам ще одну місію", – попередив інвестиційний банкір.

За словами Сергія Фурси, МВФ та ЄС поводять себе, як гуманісти, однак для нашої країни це є негативним сигналом.

"Україна робить все не так, а їй все прощають. Внаслідок цього продовжуємо робити все не так. Це погано... Вони розуміють, що українська влада не компетентна, ставляться до неї, як до дитини, але при цьому "балують". Це погано закінчиться", – прогнозує експерт.

Як стверджує аналітик, завдяки грошам від ЄС та частині допомоги МВФ, Україна може протриматись без наступних траншів довше, ніж до січня.

"Українська влада може розслабитись як мінімум на 2 – 3 місяці", – підсумував Сергій Фурса.

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в уряді розповіли,  про що ще вдалося домовитися з Євросоюзом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?