Це погано закінчиться: у Зеленського зробили попередження світовим лідерам
Категорія
Політика
Дата публікації

Це погано закінчиться: у Зеленського зробили попередження світовим лідерам

Це погано закінчиться: у Зеленського зробили попередження світовим лідерам
Джерело:  online.ua

Відомий український дипломат та глава МЗС Вадим Пристайко попередив світових лідерів, що таємна співпраця з Кремлем завжди погано закінчується. Саме так він відреагував на проросійську позицію президента Чехії Мілоша Земана, який заявляв про необхідність прийняти анексію Криму РФ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Respekt.

Окрім того, глава МЗС пригадав зустріч президента-втікача Віктора Януковича з очільником Кремля Володимиром Путіним в Ялті. Вона відбулася напередодні запланованого підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

"І у нього (Януковича – ред.) виникла чудова ідея, що він нічого не підпише з Європою, тому що йому обіцяли 3 мільярди доларів у вигляді позик від Путіна. Що він обіцяв і скільки отримав для себе, ми не знаємо", - каже український дипломат.

Вадим Пристайко зазначив, що український народ не погодився з цим, тому через кілька місяців Янукович втік з країни. Міністр закордонних справ радить президенту Мілошу Земану пам’ятати це та бути обережними, укладаючи угоди з РФ.

"Не укладайте закулісних угод. Це завжди погано закінчується",– сказав міністр.

Вадим Пристайок також нагадав, що Земан – не єдиний політик в ЄС з проросійською позицією.

Варто звернути увагу на те, що президент Чехії Мілош Земан багато разів наполягав на тому, що ЄС повинен зняти з РФ санкції, підтримував "Північний потік-2", навіть називав Крим російським.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що політичний експерт та відомий історік Павло Казарін назвав головний козир Зеленського проти Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?