Це погроза - Євросоюз запанікував після скандальних заяв Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Це погроза - Євросоюз запанікував після скандальних заяв Путіна

Це погроза - Євросоюз запанікував після скандальних заяв Путіна
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін нещодавно опублікував статтю, в якій у кращих традиціях радянських істориків почав спотворювати історичні факти. Її досі активно обговорюють світові лідери, впливові чиновники із різних країн та усі міжнародна спільнота. Статтю глави РФ вже встигли жорстко розкритикувати німецькі історики та посол України в ФРН Андрій Мельник. За словами українського дипломата, писанина Володимира Путіна є дуже небезпечною, і цей факт не можна ігнорувати. За словами Мельника, це – неприхована погроза Путіна усій Європі. Очільник Кремля натякає, що він не лише в Україні готовий "пересувати" кордони за допомогою сили, якщо Захід не виконає його цинічну вимогу і не визнає зони впливу Москви. Окрім того, дипломат закликав до спорудження у Берліні меморіалу українським жертвам війни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ARD.

Що важливо розуміти, співголова Німецько-української комісії істориків Мартін Шульце Вессель також стверджує, що намагання очільника Кремля вказувати історикам, як їм підходити до історії Другої Світової війни, є небезпечним. Він також розповів про те, що президент Росії розіслав свою статтю завідувачам кафедр історії у Німеччині з проханням використовувати його текст ще й у викладанні. За словами історика,  у статті Путін не дотримався наукових критеріїв. До прикладу, пакт Молотова-Ріббентропа, який призвів до розділення Європи між СРСР і нацистською Німеччиною, трактується як цілком нормальний інструмент дипломатії 1930-х років.

"При цьому цей акт агресії не можна порівнювати із жодним іншим історичним процесом 1930-х років", - підкреслив Мартін Шульце Вессель.

На переконання експерта, російський президент позбавляє історію контексту, коли звинувачує Польщу в участі у розділенні Чехословаччини. Окрім того, він наголосив, що "стосовно України путінська фальсифікація історії є найзухвалішою". Путін приписує Україні колабораціонізм і привласнює героїчний опір і перемогу над нацистською Німеччиною.

"Але перемога і колабораціонізм були і з російської, і з української сторони... Україна була під набагато жорсткішою окупацією з боку вермахту у порівнянні з Росією, отже, Україна і значно більше постраждала", - нагадав усім  Мартін Шульце Вессель.

Що цікаво, нову статтю Путіна історик назвав "типовим радянським підручником з історії".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що нещодавно очільник Кремля Володимир  Путін шокував світ новою неоднозначною заявою  про американського лідера Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?