Це помилка - експерт розкритикував дії влади під час затримання терориста у Луцьку
Категорія
Україна
Дата публікації

Це помилка - експерт розкритикував дії влади під час затримання терориста у Луцьку

Це помилка - експерт розкритикував дії влади під час затримання терориста у Луцьку
Джерело:  24 канал

21 липня терориста Максима Кривоша, який захопив людей в автобусі у центрі Луцька, затримали. Як уже зазначалося раніше, жертв та постраждалих немає. Проте зараз у багатьох експертів та простих українців виникають питання щодо процесу звільнення заручників за участі БТРу. На це також звернув свою увагу колишній начальник управління кримінальної розвідки МВС України Валерій Кур. За його словами, серйозною помилкою можна назвати те, що на переговори з терористом посилали дуже серйозного керівника поліції, хоча цим повинен був займатися досвідчений комунікатор. Експерт наголосив, що ставити під загрозу життя такого професіонала – не можна. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Як відомо, терорист дозволив передати заручникам воду та їжу - це зробив перший заступник глави Національної поліції Євген Ковал. Однак, коли він підійшов вдруге до автобуса, щоб домовитися випустити хоча би дитину, чоловік у відповідь вистрілив.

"Дуже погано, що на переговори посилають працівників такого рівня, дуже серйозних керівників. Для цього мають бути спеціальні люди. Я не думаю, що той поліцейський, який прийшов, хоча я знаю про його професіоналізм, вміє так само добре говорити. Тобто комунікатор не має бути не поліцейський, це має бути професіонал", – зазначив Кур.

Він звернув увагу на те, що ситуація була непередбачуваною, і лише правоохоронці знають, чому спецназ приїхав вже після затримання терориста.

"Я тут не виправдовую співробітників поліції, а кажу, коли ми перебуваємо на лінії вогню, де відбувається процес затримання, то дуже багато залежить від мудрості правоохоронців. Переможців не засуджують, значить це був найоптимальніший варіант", – підкреслив експрет.

Він також дав свою оцінку діям українського лідера Володимира Зеленського.

"Сьогодні честь і хвала президенту. Повірте, він вчинив абсолютно не по нашому протоколу, він вчинив, як людина, він взяв на себе відповідальність, а всі інші, які були вказані, мовчали, вирішуючи брати чи не брати на себе відповідальність. Я думаю, що в цій операції все було зроблено на благо людей", - додав Валерій Кур.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше влада США відреагувала на резонансні події у Луцьку та дії команди Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?