Це посвята демону: у ПЦУ розвіяли міф про червону нитку
Категорія
Культура
Дата публікації

Це посвята демону: у ПЦУ розвіяли міф про червону нитку

Це посвята демону: у ПЦУ розвіяли міф про червону нитку
Джерело:  online.ua

У ПЦУ попереджують українців, що червона нитка, зав'язана особливим чином на зап'ясті руки, оберігає людину від зла, вроків та хвороб. За словами представників церкви, це лише забобони, які вигадали звичайні люди. Окрім того, зазначається, що традиція зав'язування червоної нитки на руці йде здавна і мала містично-філософське трактування. Її в'язали дітям на знак посвяти божеству-демону Ваалу.

Про це ПЦУ розповідає на сторінці у соціальній мережі, передає ONLINE.UA.

Що цікаво, у православній церкві не розуміють, навіщо люди продовжують зав'язувати червону нитку на зап'ясті у наш час. У ПЦУ наголошують, що від неї немає жодної користі, а найкращим захисником є людська віра.

"Чи потрібен нам не захист Божий, а якийсь талісман захисту, особливо такий, справжню природу якого ми до кінця не розуміємо? Зрештою, ми носимо різноманітний одяг, який складається із червоних, чорних, білих чи інших ниток... Але це всього-на-всього нитки, тканина, зовнішній одяг, це матеріальна, створена людиною річ, яка є тлінною… То яка в ній сила?", – додали у ПЦУ.

Також наголошується, що захист від зла та зміцнення сил отримується не через талісмани й амулети, а завдяки "істинній вірі в Бога та молитвам".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна може офіційно перенести дату Різдва з 7 січня на 25 грудня. Але це станеться тоді, коли суспільство буде до цього готове. З такою заявою виступив глава ПЦУ Епіфаній.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?