Це потрібно знати: названо головні зовнішні ризики для України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це потрібно знати: названо головні зовнішні ризики для України

Це потрібно знати: названо головні зовнішні ризики для України
Джерело:  online.ua

В Програмі дій Національного банку на поточний рік вказано, що головними зовнішніми ризиками в 2019 році є посилення зовнішньої військової агресії проти України, торгові війни і уповільнення світової економіки, ослаблення інтересу інвесторів до країн, що розвиваються, і відтік капіталу з цих країн, передає ONLINE.UA.

Окрім того, зазначається, що все ще можливі спроби зовнішнього військового втручання в українські справи з боку Російської Федерації.

"Останнім часом агресія Росії набуває нових форм. Ситуація в Азовському морі буде залишатися напруженою", - йдеться в документі.

Крім того, активізація торгових воєн найбільших економік світу може спричинити уповільнення зростання світової торгівлі з відповідними проблемами для глобальної економіки.

"Негативним ефектом таких протистоянь може бути надлишок пропозиції сировинних товарів в окремих регіонах світу з відповідним тиском на ціни в бік зниження. У такому випадку, а також у разі погіршення доступу до окремих ринків збуту, валютні надходження від експорту можуть скорочуватися. Це може позначитися на динаміці обмінного курсу гривні і, відповідно, інфляції", - вважають експерти НБУ.

Ризиком є ослаблення інтересу інвесторів до країн, що розвиваються, і відтік капіталу з цих країн.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в НБУ прогнозують, що розвиток економіки в 2019 році різко сповільниться до 2,5%, зокрема, через жорстку монетарну та фіскальну політику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?