Це повторне знищення: Польща обурилася рішенням влади РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Це повторне знищення: Польща обурилася рішенням влади РФ

Це повторне знищення: Польща обурилася рішенням влади РФ
Джерело:  online.ua

Від польського МЗС вимагають відповіді на рішення влади Росії, яка зняла меморіальні дошки, пов'язані з Катинською трагедією у Твері. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на RMF24.

З відповідною вимогою виступили Рада профспілки поліцейських Польщі. За словами очільника структури Рафала Янковського, дипломати повинні втрутитися в інцидент.

"Я звертаюся до пана міністра: зайняти тверду позицію в цьому питанні й висловити пряму незгоду з діями, які прирікають жертви вбивств у Калініні на повторне знищення", – цитує його слова видання.

Він назвав рішення росіян "безпрецедентним" та "ганебним", актом політики брехні щодо трагедії.
Голова Ради профспілки пояснив, що Росія допустила "повторне знищення тисяч поліцейських, убитих пострілом в потилицю та похованих на кладовищі у Мєдному".

Пам'ятний об'єкт демонтували напередодні у четвер, 7 травня. На першій дошці був напис двома мовами — російською та польською: "Пам'яті полонених табору в Осташкові, убитих НКВС в Калініні, світові до перестороги — Катинська сім'я". Другу зробили з написом російською: "Пам'яті закатованих. Тут в 1930-50-і роки знаходилося управління НКВС-МДБ Калінінської області та внутрішня в'язниця".

Нагадаємо, у 1939 році радянський режим вдерся зі сходу у Польщу, яка вже протистояла нацистським окупантам. Тисячі польських військовополонених опинилися внаслідок нерівних боїв на території СРСР.

Навесні 1940 року їх розстріляли у таборах під Козельськом, Осташковим, Старобільськом. У згаданому Мєдному тіла вбитих ховали у "братських могилах".

Як повідомляв ONLINE.UA, польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький відреагував на скандальні заяви президента РФ Володимира Путіна про Другу світову війну. Нещодавно російський лідер стверджував, що до початку війни тодішня офіційна Варшава нібито співпрацювала з урядом Адольфа Гітлера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?