Це приниження, будемо захищатися: Львів виступив проти карантину вихідного дня
Категорія
Україна
Дата публікації

Це приниження, будемо захищатися: Львів виступив проти карантину вихідного дня

Це приниження, будемо захищатися: Львів виступив проти карантину вихідного дня
Джерело:  24 канал

Новина про те, що Кабінет міністрів 11 листопада підтримав рішення про введення каантину вихідного дня спровокувала хвилю протестів по всій Україні. Одним із перших на цей резонансний крок команди Дениса Шмигаля відреагував мер Львова Андрій Садовий. Політик звернув увагу укранців на те, що 99% того, що робиться у місті для медицини, фінансується саме з міського бюджету. За його словами, Львів не отримав жодної копійки від держави. Окрім того, міський голова поскаржився, що карантин вихідного дня може добити малий та середній бізнес, це – справжня загроза для безпеки міста. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"От є сім'я, чоловік та жінка, вони мають невеликий магазинчик, вони з нього живуть. У вихідні вони мають 50% тижневого доходу. Якщо в них це забрати, як вони будуть оплачувати житло, газ, воду?", – поцікавився у влади Андрій Садовий.

Окрім того, політик нагадав, що в багатьох інших країнах Європи держава допомагає людям, тоді є розуміння. Однак наразі Кабмін просто хоче викинути на вулиці десятки тисяч людей, залишити без засобів для існування

"Вибачте, але це приниження людської гідності. Тому ми разом з людьми, ми будемо їх захищати", – наголосив мер Львову.

Також він звернув увагу на те, що нові обмеження мають почати діяти з суботи, 14 листопада. Сьогодні вже 12 листопада, однак жодної постанови уряду поки немає.

"Що вони там написали? Як вони хочуть закривати, чому це ухвалюється таємно? Чому не було перед тим розмови з різними асоціаціями підприємців? А хтось хоча б одного мера запитав? Ми останній раз нараду з урядом мали кілька місяців тому", – розповів політик.

Андрій Садовий вважає, що зараз в нашій країні є 2 паралельні реальності. Одна – в межах Офіс Президента, Ради та Кабміну, інша – в межах всієї держави. Мер звернув увагу Банкової на те, що українці не живуть, а виживають. На його думку, в першу чергу, потрібно допомогти людям, а потім вже говорити про локдауни. Мер Львову нагадав владі, що після першого карантину у Львові не відкрилися десятки закладів – до 10%.

"Ще 1 – 2 локдауни без підтримки держави, і вони всі ляжуть. Тисячі людей вийдуть на вулиці", – попередив офіційний Київ Андрій Садовий.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава ФБУ кинув публічний виклик Кабміну через карантин вихідного дня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?