Це просто нісенітниця - на владу ЄС накинулися з новими звинуваченнями
Категорія
Політика
Дата публікації

Це просто нісенітниця - на владу ЄС накинулися з новими звинуваченнями

Це просто нісенітниця - на владу ЄС накинулися з новими звинуваченнями
Джерело:  online.ua

Колишній очільник Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у різкій формі розкритикував скандальне рішення влади Євросоюзу - він заявив, що абсолютно незгодний із закриттям внутрішніх кордонів по всій території ЄС та назвав цей крок нісенітницею. Варто зазначити, що батьківщина відомого політика, Люксембург, особливо сильно постраждала від бар'єрів на кордонах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

"Це змусило десятки тисяч мандрівників, які перетинали німецький кордон, робити величезний об’їзд. Це була просто нісенітниця... Вони закрили кордони, не думаючи про людей, які стануть жертвами такого довільного рішення… Це, звичайно, не було грандіозним проявом державної мудрості", - поскаржився колишній глава ЄК.

Що важливо розуміти, Жан-Клод Юнкер не єдиний політик, який критикував дане рішення ЄС. Нещодавно також президент Франції Еммануель Макрон неочікувано для всіх накинувся з нищівною критикою на владу Євросоюзу — він поскаржився на рішення щодо закриття кордонів країн ЄС на тлі пандемії COVID-19. За його словами, цей крок був неправильним, оскільки він негативно вплинув на репутацію всього блоку.

Варто зазначити, що ФРН та Люксембург знову відкрили свій автомобільний кордон після двомісячного закриття через пандемію коронавірусу 16 травня. Країни планують скасувати всі обмеження на поїздки між Німеччиною, Австрією, Швейцарією і Францією планується 15 червня на основі угоди між усіма державами.

"Людям, які не є німцями і які не проживають постійно у країні, з середини березня дозволялося приїжджати до Німеччини тільки з поважної причини. Це стосувалося, наприклад, громадян ЄС, які подорожували через Німеччину в свою рідну країну, або водіїв вантажівок, які доставляють важливі товари", - нагадує видання.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Меркель та Макрон виступили зі спільною ініціативою  створення фонду відновлення для допомоги різним країнам, які постраждали від епідемії коронавірусу COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?