Це просто сором: в Кабміні зважилися на сміливе зізнання
Категорія
Україна
Дата публікації

Це просто сором: в Кабміні зважилися на сміливе зізнання

Це просто сором: в Кабміні зважилися на сміливе зізнання
Джерело:  YouTube

Міністр інфраструктури Владислав Криклій виступив з важливою заявою. Він підкреслив, що Кабмін має намір передати в концесію 8-9 залізничних вокзалів. Зокрема, вокзал у Києві, який за 2019 рік зафіксував 100 мільйонів гривень збитків. Хоч він і найбільший залізничний вокзал, однак пасажиропотік там теж високий. За його словами, такі збитки не є виправданими.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Радіо НВ".

Українські залізничні вокзали планують хочуть в концесію. Міністр стверджує, що наразі Кабмін разом зі Світовим банком і Міжнародною фінансовою корпорацією опрацьовує варіанти концесій. Їх розробляють щодо 8−9 вокзалів.

"У нас київський залізничний вокзал за минулий рік згенерував понад 100 мільйонів гривень збитків. Вибачте, але це просто соромно для керівництва Укрзалізниці казати, що там якісь є збитки", - поскаржився Криклій.

Міністр наголосив, що вокзал є найбільшим і, що важливо, пасажиропотік на ньому теж є найбільшим у країні. Криклій каже, що в столиці є дуже багато торговельних центрів, які "шалені гроші" отримують за те, що здають в оренду торгові площі.

"Тільки зараз вони (Укрзалізниця – ред) запустили оренду через Prozorro. Чому раніше цього не зробили? Там оренда була просто смішна – 150 гривень за квадратний метр", – каже міністр. Та наголосив, що в таких місцях ціна повинна була б бути значно вищою.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно в уряді  оголосили про плани частково приватизувати "Укрпошту". Вважаєьтся, що контрольним обсягом акцій може й надалі володіти країни, а от малий сегмент можна віддати інвесторам. У керівництві компанії підтримали відповідну ініціативу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?