Це провал: Митниця нарешті відповіла на гучні звинувачення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Це провал: Митниця нарешті відповіла на гучні звинувачення Зеленського

Це провал: Митниця нарешті відповіла на гучні звинувачення Зеленського
Джерело:  online.ua

Державна митна служба нарешті зважилася прокоментувати претензії з боку глави держави Володимира Зеленського. ДМС пояснила погані результати роботи тим, що на величезну кількість факторів митниця просто не може вплинути. Це зазначається в заяві відомства на їх сторінці в Facebook, передає ONLINE.UA.

Варто звернути увагу на те, що Зеленський безжалісно розкритикував результати роботи Державної митної служби, яка "збирає лайки", а не гроші. Український лідер поскаржився, що за два місяці нового року невиконання держбюджету - майже 16 млрд гривень, з яких 13 млрд гривень - і це "провал по митниці".

Що важливо розуміти, митниця визнала, що зі зборів до бюджету за два місяці недовиконали на 13 млрд гривень. Проте у відомстві наголосили, що недобір грошей пов'язане з об'єктивними чинниками: падінням сировинного імпорту і різницею між курсом, закладеним у бюджет, і реальною вартістю гривні.

"Доходи бюджету від митниці безпосередньо залежать від обсягів оподатковуваного імпорту. На обсяги такого імпорту, як ви розумієте, таможня не впливає, зате впливають зміни кон'юнктури світових ринків, соціально-економічна ситуація в країні, рівень доходів населення і промислового виробництва", - сказано в повідомленні.

В ДМС також нагадали, що оподатковуваний імпорт на початку поточного року скоротився на 0,21 млрд доларів, порівняно з аналогічним періодом 2019 року.

"Але це не все. Є ще один фактор, який пояснює, чому Митниця недодала. До бюджету-2020 уряд заклав курс долара на рівні 27 грн. У січні-лютому 2020 року гривня зміцнилася: 1$ = 23,68-24,57 грн . Про що це говорить? Коли вартість імпортованого товару в доларах залишилася такою ж, а в гривні вона знизилася, так як курс гривні зміцнився, ми отримуємо менше податків. Тобто Митниця при таких розкладах менше збирає", - заявляє відомство.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, зміни в уряді  можуть спровокувати серйозні проблеми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?