Це провокація - Лавров озвучив Україні безсоромні претензії
Категорія
Політика
Дата публікації

Це провокація - Лавров озвучив Україні безсоромні претензії

Це провокація - Лавров озвучив Україні безсоромні претензії
Джерело:  online.ua

Скандальний глава МЗС РФ Сергій Лавров у своєму стилі озвучив нові звинувачення на адресу офіційного Києва. Російський дипломат почав скаржитися, що влада України виступає із "провокаційними" пропозиціями щодо перегляду мінських угод, а його французький та німецький колеги "бездіяльні" й жодним чином не реагують на зміну позиції України. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

Як відомо, нещодавно очільник українського МЗС Вадим Пристайко зробив попередження міжнародній спільноті. Він підкреслив, що команда Володимира Зеленського наразі активно працює над новою редакцією мінських угод. Дипломат наголосив, що деякі нинішні пункти "реалізувати неможливо".

Окрім того, Пристайко додав, що на попередні зміни, які вносились до мінських домовленостей, а саме щодо "формули Штайнмайєра" та розведення сил, офіційна Москва погодилась.

Однак одіозний очільник МЗС РФ вирішив спростувати ці дані.

"Мінські домовленості безальтернативні... Я надіслав вже не перше звернення міністрам закордонних справ Німеччини і Франції як учасникам нормандського формату із закликом не пропускати без реакції подібні провокаційні заяви офіційних осіб в Києві, але на жаль, поки наші партнери по нормандського формату бездіяльні в цьому сенсі", - цинічно зазначив Лавров в ході брифінгу за підсумками зустрічі з головою МЗС Фінляндії Пекка Хаавісто.

Варто звернути увагу на те, що лідерка ФРН Ангела Меркель раніше наголосила, що мінські угоди "не закам’янілий документ", і позитивно оцінила пропозиції українського лідера Володимира Зеленського змінити його.

Що важливо, нещодавно Вадим Пристайко дав зрозуміти, що зустріч глав МЗС країн "нормандської четвірки" може відбутися уже в березні.

Як повідомляв ONLINE.UA,  нещодавно міністр РФ Сергій Лавров розповів, що він нібито нічого не знає про заплановані переговори.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?