Це ризик - Євросоюз б'є на сполох через ситуацію в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Це ризик - Євросоюз б'є на сполох через ситуацію в Україні

Це ризик - Євросоюз б'є на сполох через ситуацію в Україні

Влада Європейського Союзу не втомлюється уважно слідкувати за політичною ситуацією в Україні - так, нещодавно група депутатів Європарламенту почала бити на сполох після спроб зловживання українською судовою системою для політичного переслідування опонентів. Це зазначається у заяві членів неформальної групи друзів європейської України у Європарламенті. Політики не приховують той факт, що їх схвилювали постійні спроби зловживання українською судовою системою для політично мотивованого переслідування політичних опонентів. Окрім того, в ЄС нагадали, що мирний перехід влади в Україні після парламентських і президентських виборів минулого року був високо оцінений Європейським Союзом і його державами-членами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Нинішні спроби переслідування політичних опонентів створюють ризик відкату демократії, що відповідає інтересам третіх сторін, які прагнуть поставити під загрозу євроінтеграційні реформи в Україні" - заявили євродепутати.

Також вони наголосили, що визнають прагнення нашої країни до більш глибокої інтеграції з Європейським Союзом на політичному, економічному, міжособистісному рівнях і рівні безпеки за умови досягнення результатів реформ і прогресу в повазі верховенства права, незалежності та неупередженості судової системи, а також у зміцненні демократії.

"Ми очікуємо, що судова система України буде незалежна, вільна від політичного впливу і відповідатиме основоположним принципам демократії" – зазначається в заяві.

Варто звернути увагу на те, що раніше в МЗС Німеччини заявили, що дуже уважно спостерігають за кримінальним переслідуванням Петра Порошенка, зокрема, через німецьке дипломатичне представництво у Києві. Нагадаємо, що колишнього президента підозрюють в тому, що він схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до незаконного наказу, а саме до призначення на посаду заступника голови СЗР скандального Сергія Семочка. 1 липня суд оголосив перерву в засіданні щодо обрання запобіжного заходу Порошенку до 8 липня.

Як повідомляв ONLINE.UA, в ЄС заявили, що не визнають незаконну анексію Криму Росією  і проведення РФ на території півострова референдуму про внесення поправок в російську Конституцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?