Це самогубство: експерт застеріг українців від величезної помилки
Категорія
Політика
Дата публікації

Це самогубство: експерт застеріг українців від величезної помилки

Це самогубство: експерт застеріг українців від величезної помилки
Джерело:  24 канал

Надзвичайний і повноважний посол України в Хорватії (2010 – 2017 років) Олександр Левченко наголосив, що є кілька шляхів, аби повернути Україні Донбас. Мінськ – це мирний спосіб. Крім нього є ще збройний варіант, проте такий не підтримає світове товариство, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Як відомо, вихід України з мінського процесу може спричинити часткове або повне зняття санкцій з РФ, а відповідно – розв'яже їй руки. У експерта поцікавилися, чи може ворог використати це для того, аби продовжити збройну агресію вже у повному масштабі.

"Це в принципі, як на мене, самогубство. В нас же ж хто проти мінських угод? Перші – ті, хто хочуть військову операцію. Це невелика частина, але вона є. Інша категорія людей каже, що Донбас нам взагалі не потрібен і що треба терміново відмовлятись. Мовляв, це ракова пухлина, яка хоче захопити всю територію України, значить її потрібно відсікти. Ще частина з цих людей вважає, що просто треба відгородитися великим парканом", - додав Левченко.

На думку дипломата, мінські угоди та мінський процес – це можливість повернення Донбасу. Та якщо Росія не захоче, на жаль, нічого не зробиш: вони будуть категорично це саботувати. Проте сумнівно, що Москва таки піде на це. Адже тоді матиме такі втрати дипломатичного та політичного характеру, які не коштують того, щоб так впиратися на цьому шматку території.

Як повідомляв ONLINE.UA, депутати Харківської міської ради підтримали "формулу Штайнмаєра", яку узгодила українська сторона у ТКГ. Вони назвали запропонований план дієвою стратегією для припинення війни на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?