У Харкові несподівано підтримали формулу Штайнмаєра
Категорія
Україна
Дата публікації

У Харкові несподівано підтримали формулу Штайнмаєра

У Харкові несподівано підтримали формулу Штайнмаєра
Джерело:  online.ua

Представники Харківської міської ради підтримали так звану "формулу Штайнмаєра" як елемент врегулювання війни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу установи.

Згідно із заявою посадовців, "формула" наразі виступає єдиним шляхом для припинення кровопролиття. Втім, її реалізація потребує серйозних попередніх кроків.

"Розформування на тимчасово окупованих територіях всіх незаконних збройних формувань принесе спокій нашим братам, таким же українцям, як і ми, в окремих частинах Луганської та Донецької областей. Контроль над українським кордоном захистить від появи на території країни людей, які прагнуть до подальшого протистояння на Сході, і буде сприяти проведенню місцевих виборів не під дулами автоматів, а під наглядом ОБСЄ", - вважає міськрада.

Депутати також відзначили, що вибори за українськими законами стануть фінальним кроком для повернення ОРДЛО. Протестні акції "Ні капітуляції" вони назвали тиском на президента Володимира Зеленського з боку "партії війни".

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр іноземних справ України Вадим Пристайко вважає, що "формула Штайнмаєра" зараз має лише одну альтернативу. Це - повна мобілізація. У разі мирного врегулювання потрібні саме дипломатичні кроки, підкреслив він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?