Це станеться вже 30-го квітня - у Зеленського потішили прекрасною новиною
Категорія
Політика
Дата публікації

Це станеться вже 30-го квітня - у Зеленського потішили прекрасною новиною

Це станеться вже 30-го квітня - у Зеленського потішили прекрасною новиною
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба в ході брифінгу поділився з українцями чудовою новиною - він заявив, що уже в четвер 30 квітня відбудеться відеоконференція учасників нормандського формату. Варто звернути увагу на те, що представлятимуть країни глави їхніх МЗС. За словами українського дипломата, всі вже остаточно домовилися про участь у цьому заході. Дмитро Кулеба наголошує, що ця зустріч давно назріла, оскільки "рішення паризького нормандського саміту пробуксовують". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МЗС України.

"Відеоконференція відбудеться у цей четвер, 30 квітня. Будуть всі чотири міністри закордонних справ. Я дякую їм всім за те, що вони погодилися взяти участь у цьому заході", - зазначив Дмитро Кулеба.

Окрім того, український дипломат наголосив, що дуже хотів би, щоб переговори глав МЗС у нормандському форматі стали регулярними, а не відбувалися "як Пасха, раз на рік".

"Має бути відновлена та логіка, яка з 2014 року закладалась в інституційний механізм припинення російської агресії проти України. Це коли існує нормандський формат на рівні лідерів, де схвалюються найбільш принципові, стратегічні рішення, є формат міністрів закордонних справ, які мають регулярно оцінювати динаміку процесу і надавати відповідний імпульс", – заявляє Дмитро Кулеба.

На його думку, повинен бути більш тісний зв’язок між главами МЗС нормандського формату та ТКГ. За словами Дмитра Кулеби, Тристороння контактна група має інформувати міністрів про те, що відбувається на засіданнях, про всі прийняті і не прийняті рішення.

Наразі відомо, що глави МЗС серйозно налаштовані переглянути виконання рішень "паризького саміту" для того, щоб відкрити шлях до наступної зустрічі в Берліні. Окрім того, дуже важливо досягати нових домовленостей і рухатись шляхом до припинення війни, деокупації українських територій і до припинення російської агресії загалом. Також дипломати мають намір встановити причини, чому у переговорному процесі відбувається стагнація. Вони спробують знайти і напрацювати нариси рішень для наявних проблем і надати імпульс ТКГ для того, щоб вона безпосередньо опікувалась розробкою детальних рішень та їх імплементацією.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, у Кремлі запевняють, що жодних планів провести саміт "нормандської четвірки" щодо ситуації на Донбасі, в тому числі у форматі відеозв’язку, немає. Офіційна Москва традиційно звинувачує у цьому владу України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?