Це справа політичної честі Зеленського: експерт пояснив, що українці не повинні пробачати владі
Категорія
Політика
Дата публікації

Це справа політичної честі Зеленського: експерт пояснив, що українці не повинні пробачати владі

Це справа політичної честі Зеленського: експерт пояснив, що українці не повинні пробачати владі
Джерело:  24 канал

Журналіст-розслідувач Дмитро Гнап нагадав українцям, що 20 липня – 4 річниця вбивства журналіста Павла Шеремета. Він звернув увагу на те, що досі не відомо, хто винний у трагедії, хоча команда українського лідера Володимира Зеленського неодноразово обіцяла, що скоро зі всім розбереться. Наразі серед підозрюваних – лікарка й волонтерка Юлія Кузьменко, музикант Андрій Антоненко та військова медсестра Яна Дугарь. За словами експерта, значну частину доказів проти цих людей – доказами вважати неможливо, оскільки вони не збігаються з матеріалами зібраними нами і слідчими на місці подій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Дмитро Гнап зазначив: якщо, до прикладу, подивитись на опубліковане поліцейськими відео з камер спостереження, то жінка і чоловік, які закладають вибухівку, є приблизно одного зросту, жінка навіть трохи вища за цього чоловіка.

"Вже безліч разів і Антоненка, і Кузьменка в судді порівнювали. Антоненко на голову вище Юлії Кузьменко. Вони по зросту та комплекції не збігаються, не говорячи вже про те, що в експертизі, яка перебуває в матеріал справах щодо зовнішності, експерт не чітко дав свій висновок, а припустив, що можливо вони схожі, а можливо і не схожі. Тобто на соплях тримаються всі так звані докази, які Аваков і слідство Нацполіції представило по Антоненко і Кузьменко", – наголосив український журналіст.

Дмитро Гнап звернув увагу на те, що переслідування Антоненка та Кузьменко "перетворилось зараз на політичну справу".

"Це справа політичної честі і Зеленського, і Авакова. Тому що вони поспішили з доказами. Аваков і слідчі Нацполіції в резонансних справах не перше хапають будь-кого, щоб прозвітувати, які вони прекрасні детективи. Така ж історія була з вбивством Катерини Гандзюк, тоді теж схопили абсолютно невинного громадянина Новікова. Але, дякуючи журналістам, виявилось, що ця людина має стовідсоткове алібі", - додає журналіст.

Дмитро Гнап нагадав, що після призначення нового уряду Зеленський дав Авакову випробувальний термін до нового року, і сказав, що ключовою вимогою цього випробувального терміну буде розкриття вбивства Павла Шеремета. Однак українці повинні розуміти, що це відповідальність не тільки очільника МВС, а й президента України. Якщо українському народу вкотре збрехали - пробачити не можна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у четверту річницю вбивства відомого журналіста Павла Шеремета посольство США в Україні приєдналось до вимог неупередженого розслідування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?