Це справжній ризик: Євросоюз б'є на сполох через нову загрозу з боку Китаю
Категорія
Політика
Дата публікації

Це справжній ризик: Євросоюз б'є на сполох через нову загрозу з боку Китаю

Це справжній ризик: Євросоюз б'є на сполох через нову загрозу з боку Китаю
Джерело:  online.ua

Заступниця голови Єврокомісії Маргрете Вестагер вирішила попередити владу Євросоюзу про нову загрозу, з якою невідкладно потрібно починати боротися. За її словами, на тлі масштабної економічної кризи у зв'язку з пандемією нового коронавірусу, ЄК просить уряди країн-членів ЄС купувати частки в підприємствах, оскільки їх уже найближчим часом можуть поглинути китайські компанії. Маргрете Вестагер запевняє, що це новий серйозний ризик, який не можна недооцінювати. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на британське видання Financial Times.

"Ми не бачитимемо жодних проблем у діях держав, якщо вони за необхідності діятимуть як учасники ринку і купуватимуть частки (в компаніях - ред.), щоб запобігти поглинанням подібного роду, - заявила вона, коментуючи плани Євросоюзу щодо захисту бізнесу на тлі пандемії коронавірусу. - Дуже важливо усвідомлювати, що існує справжній ризик, що вразливі підприємства можуть стати об'єктом поглинання. Ситуація зараз дійсно вимагає, щоб ми працювали дуже інтенсивно".

Варто звернути увагу на те, що 10 квітня, міністри фінансів країн-членів ЄС домовилися про пакет допомоги обсягом 500 мільярдів євро для підтримки економіки країн Євросоюзу, які найбільше постраждали від пандемії COVID-19. Наразі відомо, що для них передбачаються кредитні лінії обсягом до 240 мільярдів євро в рамках Європейського стабілізаційного механізму (ESM).

"Ще 200 мільярдів євро з гарантійного фонду Європейського інвестиційного банку EIB призначені для кредитів підприємствам. Крім того, ще 100 мільярдів євро мають виділити на запропоновану Єврокомісією програму SURE для переведення співробітників підприємств в режим неповної зайнятості. Додатково планується створити тимчасовий Фонд відновлення (Recovery Fund), кошти з якого спрямують на оздоровлення економіки", - сказано в повідомленні.

Що важливо розуміти, в німецькому Бундестазі підготувала план зі зниження залежності Німеччини та Європейського Союзу від світових ринків. Серед найважливіших пропозицій - захист німецьких компаній від поглинань в разі криз.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, влада ЄС ухвалила неочікуване рішення  на тлі боротьби з коронавірусом — європейські політики вирішили частину будівлі Європарламенту в Брюсселі передати у розпорядження бездомним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?