Це сталося: Ахметов погодився скасувати "Роттердам+"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це сталося: Ахметов погодився скасувати "Роттердам+"

Це сталося: Ахметов погодився скасувати "Роттердам+"
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський під час зустрічі з Рінатом Ахметовим домовився про скасування скандальної формули розрахунку собівартості теплової електроенергії "Роттердам+", передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.

Окрім того, в ході зустрічі з українським бізнесом Володимир Зеленський домовився з Ахметовим також про те, що він буде вкладати гроші у медицину та інвестувати у дорогу, інфраструктуру Донбасу.

Глава держави також повідомив про запровадження нової формули розрахунку собівартості електрики ТЕС — "Роттердам-". Напередодні про це повідомляв представник президента у Кабміні Андрій Герус.

"Це якраз той випадок, коли заміна плюсу на мінус дає Україні плюс. Хоча у разі введення з 1 липня нового ринку електроенергії ця формула сама втратить свій сенс", - пояснив Зеленський.

Як повідомляв ONLINE.UA, НАК «Нафтогаз» пропонує російському «Газпрому» укладати свопові контракти на постачання газу. Це може стати альтернативою транзиту на випадок, якщо «Газпром» відмовиться підписувати новий транзитний договір з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?